Țiganii din Timișoara, încălcări pe bandă rulantă ale legilor privind disciplina în...

Țiganii din Timișoara, încălcări pe bandă rulantă ale legilor privind disciplina în construcții. Ce cazuri noi a prezentat viceprimarul Traian Stoia

2
DISTRIBUIȚI

 

turnulete strada romulus tigani

Țiganii din Timişoara nu au nicio grijă la gândul că ar putea fi controlaţi sau amendaţi de poliţie pentru lucrări fără autorizaţie la imobilele în care locuiesc.

Viceprimarul Traian Stoia a informat că „avem o serie de clădiri în care se întâmplă încălcări ale legii foarte foarte des. Pe Romulus numărul 11 locuieşte Mihai Etelca.


Ginerele doamnei, domnul Rădulescu, coordonează o serie de lucrări pentru care nu există autorizaţie de construire. Pe strada Victor Babeş, la numărul 14 A, se construieşte ilegal o clădire. Ea se vinde la ţigani înainte de a fi finalizată. Există un dosar execuţional contra lui Stancu Dorel. Pe strada Bela Bartok se construieşte o clădire. Există autorizaţie, dar apare formula clasică pusă în operă de rromi. Se încalcă prevederile proiectului, urmează o amendă, lucrările continuă şi după amendare. Se face un dosar penal, se judecă pe durata mai multor ani, dar clădirea este în picioare. Pe strada Reşiţei avem clădirile gemene. Aici vor fi amendaţi proprietarii, pentru că au autorizaţie de construire, dar nu au făcut nimic pentru cele două clădiri”.

Stoia a mai spus şi că „s-au dat o serie de somaţii pe legea 422 către asociaţiile de proprietari din Piaţa Libertăţii numărul 2 şi Constantin Brediceanu numărul 2 şi urmează să se vadă dacă s-au conformat sau nu. Se află în lucru pentru a fi controlat modul în care asociaţia de la Iuliu Maniu numărul 36 şi-a făcut treaba. Aici s-a emis o autorizaţie de construire. Beneficiar este asociaţia de locatari prin arhitectul Valentin Luca şi lucrurile merg foarte greu. Trebuie terminată”.

Pe lângă clădirile menţionate mai sus, municiplitatea promite intervenţii și amenzi şi în cazul Cazarmei U, a clădirii Modex şi a Abatorului.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. Tigani nesimtiti, au intrat pe strada Romulus si de atunci nu mai este liniste pe strada, intr-una urla pe afara, sparg masinile locatarilor…unde e justitia in orasul asta?

  2. Nu numai romii, construiesc cladiri fara a detine autorizatii de construire si mituiesc organele de control si pe cei din cadrul Primariei. Va relatez un caz actual la care Primaria Timisoara si Politia Locala nu ia nici o masura, un cetatean de origine Araba din Timisoara str. Brancoveanu nr. 105 a construit un imobil si nu a respectat autorizatia de construire construind in plus un nivel, in 2008 o hotarare judecatoreasca data de Tribunalul Timis si trimisa Primariei Timisoara pentru a fii pusa in aplicare, cei din cadrul Primariei sau facut ca ploua si au lasat asa cladirea cum este si in momentul de fata, vazand ca merge treaba bine in Timisoara, respectivul Arab a mai construit si alte anexe la respectiva adresa, fara a detine Autorizatie de Construire deci Primaria Timisoara si Politia Locala isi face foarte bine treaba si se lauda ca aplica legea si demoleaza constructiile ilegale aste sunt povesti cine le crede?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.