Concert de blues cu prune şi folclor autentic ardelenesc, alături de cei...

Concert de blues cu prune şi folclor autentic ardelenesc, alături de cei de la Nightlosers, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Una din cele mai apreciate trupe de blues ardelenesc, Nightlosers – care anul acesta împlineşte 20 de ani de activitate – va susţine un nou concert în oraşul de pe Bega, sâmbătă, 15 noiembrie, la The Note Pub. Formaţia care va aniversa 20 de ani de existenţă printr-un concert special ce va avea loc în 18 noiembrie la Cluj, este cunoscută pentru muzica lor ce combină blues-ul american cu elemente de folclor autentic ardeleneşti.

Nightlosers au devenit cunoscuţi publicului român datorită pieselor „Beţivan Ratat” şi „Dragostea-i ca şi o râie“, iar printre concertele pe care le-au susţinut se numără o sumedenie de apariţii la festivaluri internaţionale cunoscute: două participări la „Sziget Fesztival” Budapesta, o apariţie la The Smithsonian Folklife Festival din Washington, concert în cadrul Moulin Blues Festival din Olanda, Labadoux Folk Festival din Belgia sau Nottoden Blues Festival din Norvegia, acesta din urmă fiind considerat de specialişti unul din cele mai importante festivaluri de blues din lume.

Cel mai recent disc al lor, „Cinste lor“, lansat anul trecut, conţine 11 piese, printre care se numără „Shake rattle and roll” (cunoscută mai ales datorită variantei cântate de Bill Halley & The Comets), „Hey, good looking” (piesă care are parte şi de un videoclip de mare efect), Rolling And Tumblin’, Hey Joe, Route 66 (compoziţie cântată de-a lungul anilor de Nat King Cole, Chuck Berry, Rolling Stones sau Depeche Mode) sau „One Bourbon, One Scotch, One Beer“.


Ritmurile lor de country, folk şi blues combinate mirific cu nuanţe sonore din muzica populară made in Transilvania reuşesc întotdeauna să creeze o bună dispoziţie printre spectatori.

Vineri, 14 noiembrie, în aceeaşi locaţie, va avea loc un concert cu formaţia AM Band, iar de beat-urile de after party se va ocupa, şi vineri şi sâmbătă, DJ Da Saint. Intrarea la concertul Nightlosers se face pe baza unui voucher în valoare de 50 lei, din care se achită consumaţia.

Foto: Zsolt Gabriel Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.