Chiria FABULOASĂ plătită pentru clădirea în care se află Clinica de Psihiatrie...

Chiria FABULOASĂ plătită pentru clădirea în care se află Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara, care arată jalnic. De ce nu poate fi renovat spațiul

0
DISTRIBUIȚI

clinica psihiatrie

Pentru ca bolnavii cu probleme psihice să aibă unde să fie tratați, Spitalul Județean Timișoara trebuie să plătească o chirie fabuloasă pentru spațiul în care-și desfășoară activitatea Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu din Timișoara. Deși chiria este foarte mare, condițiile din clinică sunt de doi lei, asta pentru că acea clădire arată jalnic, iar reprezentanții Consiliului Județean Timiș, cei care administrează spitalul județean, sunt cu mâinile legate. În această clădire nu se pot realiza reparații capitale pentru că este retrocedată, iar singurul care poate face acest lucru este proprietarul imobilului.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a precizat că se plătește lunar o chirie de 330.000 de lei pentru Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu, iar în luna iunie a acestui an expiră contractul de închiriere.


„Avem o problemă destul de delicată vizavi de secția de psihiatrie, care funcționează într-o clădire care a fost revendicată și câștigată de către vechii proprietari. Am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu proprietarii clădirii, care ne-au informat că nu vor mări chiria și că sunt de acord să închirieze în continuare clădirea”, a explicat Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, nu există nicio șansă ca, în viitorul apropiat, Clinica de Psihiatrie să fie mutată în altă locație. Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au aflat în ce condiții jalnice sunt internați bolnavii în secția de pe strada Văcărescu, astfel că, săptămâna trecută, au fost în control. „Într-adevăr, clinica nu este în cele mai optime condiții hoteliere. Acolo va trebui obligatoriu făcută o renovare. Problema este că acea clădire nu este a Spitalului Județean Timișoara, deci reparațiile majore cad în sarcina proprietarului. Trebuie discutat cu proprietarii să întrețină și ei clădirea”, a mai precizat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.