INCREDIBIL Compartiment din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, funcţional doar pe hârtie. Ce...

INCREDIBIL Compartiment din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, funcţional doar pe hârtie. Ce se va face în perioada următoare pentru micuţii care se zbat între viaţă şi moarte

1
DISTRIBUIȚI

copil_spital-1024x680-640x4251

La Spitalul Judeţean Timişoara, o secţie a funcţionat doar pe hârtie, de câţiva ani. Este vorba de compartimentul de anestezie şi terapie pediatrică, care ar urma să fie deschis, în sfârşit, la începutul lui 2016, dă asigurări managerul unităţii medicale. Asta după ce Consiliul Judeţean Timiş a alocat fondurile necesare modernizării spaţiului în care va funcţiona compartimentul în care vor ajunge copii care se zbat între viaţă şi moarte din vestul ţării.

În prezent, Spitalul Judeţean Timişoara mai aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să aprobe lista cu personalul medical necesar.


„Compartimentul de anestezie şi terapie pediatrică a funcţionat doar pe hârtie. Spaţiul a fost modernizat, aparatura medicală a fost achiziţionată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, mai rămâne să rezolvăm problema personalului care va deservi compartimentul. Am cerut două posturi de medici, opt de asistente, dar şi de femei de serviciu, îngrijitoare curăţenie. Sperăm ca acest compartiment să fie operaţional din ianuarie-februarie 2016, este o mare realizare, pentru că nu am mai avut un compartiment de anestezie şi terapie intensivă pediatrică la Spitalul Judeţean Timişoara”, a explicat Marius Craina, managerul unităţii medicale.

În prezent, micuţii în stare gravă din vestul ţării ajung doar la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.