Chiajna, prima stație pentru ACS Poli în bătălia pentru salvarea de la...

Chiajna, prima stație pentru ACS Poli în bătălia pentru salvarea de la retrogradare. Cum arată programul din play out și câte puncte au contracandidatele timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI

04_resize (1)

ACS Poli începe lupta pentru supraviețuire cu o deplasare la Concordia Chiajna. Ilfovenii ocupă ultima poziție retrogradabilă direct și în noul clasament din play out se află la doar patru puncte în spatele trupei lui Florin Marin. Timișorenii au rămas cu 13 puncte prin înjumătățirea și rotunjirea agoniselii din timpul sezonului regulat (25 pt.).

Cu mai puține puncte decât meciuri jucate în sezonul de tip clasic, bănățenii au o misiune dificilă în primăvară. Dar nu sunt singurii. Prin noul regulament, în partea a doua a campionatului Ligii I primele șase clasate s-au calificat pentru play-off, în timp ce ultimele opt vor lupta pentru salvare. Inedit e că punctele adunate se înjumătățesc și se rotunjesc.

La capătul celor 14 meciuri din play out ultimele două clasate vor retrograda direct, în timp ce locul 12 va susține un joc de baraj cu câștigătoarea meciului dintre echipele clasate pe locul secund în cele două serii ale Ligii a II-a.


Momentan ACS Poli e vecină de clasament cu Voluntari (12 puncte), locul 12, și Botoșani (13), locul 10, CFR Cluj se alfă și ea într-o situație delicată, după ultima penalizare e pe 9 cu 14 puncte. Timișorenii vor disputa primul joc de pe teren propriu chiar împotriva ardelenilor.

ACS Poli va juca la Chiajna în weekend-ul următor dar încă nu se știe ziua și ora de disputare. Tot în prima rundă de play out se mai joacă partidele: CSU Craiova – Voluntari, FC Botoșani – Petrolul și CSMS Iași – CFR Cluj.

Programul lui ACS Poli în play out:

Etapa I: Concordia Chiajna – Poli Timișoara

Etapa II: Poli Timișoara – CFR Cluj

Etapa III: CSU Craiova – Poli Timișoara

Etapa IV: Poli Timișoara – Petrolul Ploiești

Etapa V: FC Botoșani – Poli Timișoara

Etapa VI: Poli Timișoara – FC Voluntari

Etapa VII: CSMS Iași – Poli Timișoara

Etapa VIII: Poli Timișoara – Concordia Chiajna

Etapa IX: CFR Cluj – Poli Timișoara

Etapa X: Poli Timișoara – CSU Craiova

Etapa XI: Petrolul Ploiești – Poli Timișoara

Etapa XII: Poli Timișoara – FC Botoșani

Etapa XIII: FC Voluntari – Poli Timișoara

Etapa XIV: Poli Timișoara – CSMS Iași

Clasament play out:

7. CSMS Iași 19 puncte

8. CSU Craiova 16

9. CFR Cluj** 14

10. FC Botoșani 13

11. ACS Poli 13

12. FC Voluntari 12

13. Concordia Chiajna 9

14. Petrolul Ploiești* 4

*Formație penalizată cu 6 puncte în timpul sezonului regulat

**CFR Cluj e trecută cu punctele pe care le-ar avea după sancțiunea suplimentară de -4 puncte la cele adunate în primele 26 de runde

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.