Se deschid punctele de sacrificare a mieilor, în Timiș. Cum are grijă...

Se deschid punctele de sacrificare a mieilor, în Timiș. Cum are grijă direcția sanitar-veterinară să nu ne îmbolnăvim

0
DISTRIBUIȚI

miel

Mielul pentru sărbătorile pascale nu poate fi sacrificat la orice colț de stradă. Tocmai de aceea, la fel ca în anii precedenți, în județul Timiș vor fi deschise mai multe puncte de sacrificare a acestor animale. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, în județul nostru vor funcționa cel puțin 20 de astfel de puncte.

Aceste unități de sacrificare a mieilor vor funcționa temporar în perioada 14 aprilie – 3 mai și vor fi deservite de 20 de medici veterinari, care vor asista la sacrificarea animalelor și vor certifica salubritatea produselor. La Timișoara, s-a solicitat deschiderea unui singur punct de sacrificare a mieilor, în Piața Badea Cârțan, până în acest moment.

“Majoritatea acestor centre sunt organizate la nivel de fermieri, crescători de oi, în gospodăria proprie, care doresc să pună în comerț carnea de miel.


Persoanele interesate mai pot solicita deschiderea de puncte de sacrificare a mieilor până pe 14 aprilie. Trebuie să îndeplinească condiții minime de igienă. Carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, vor fi marcate, ca să se știe de unde provin în cazul unor îmbolnăviri. Probleme pot apărea la transportul cărnii sau la manipularea carcaselor de miel. În anii precedenți, nu am avut cazuri de substituire a cărnii de miel cu o alta, la fel cum s-a întâmplat în alte județe”, a declarat, astăzi, Viorel Banda, din partea Direcției Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.