Sindicaliștii din sănătate iau cu asalt Prefectura Timiș, săptămâna viitoare. De ce...

Sindicaliștii din sănătate iau cu asalt Prefectura Timiș, săptămâna viitoare. De ce sunt nemulțumiți și când amenință cu greva generală

0
DISTRIBUIȚI

greva sanitas

Sindicaliștii din sănătate anunță organizarea a o serie de proteste în întreaga țară, în perioada următoare, nemulțumiți fiind de proiectul Legii salarizării. Și membri organizației sindicale Sanitas din Timiș sunt alături de colegii lor, astfel că miercuri, 20 aprilie, au de gând să ia cu asalt Prefectura Timiș. Aceștia vor încerca să obțină și susținerea sindicaliștilor din învățământ.

Livius Cârstea, liderul Sanitas Timiș, nu crede că organizarea unui protest în fața Prefecturii Timiș va da roade, dacă nu se protestează și la București, „acolo unde se iau deciziile”. „Cu siguranță, miercuri vom merge la Prefectura Timiș, vom avea o discuție cu prefectul și îi vom înmâna materialul revendicativ, dar nu știu dacă vom și picheta instituția.


La proteste se strigă „bandiții”, „hoții”, dar nu știu dacă are vreun rost să ne încordăm mușchii, dacă la București nu se întâmplă nimic. Prefectul ne ascultă doleanțele și le trimite tot la București”, ne-a declarat Livius Cârstea.

Sindicaliștii din sănătate au mai anunțat, ieri, că vor fi organizate adunări publice în fața Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor, în perioada 9 – 13 mai, la care vor participa și sindicaliști din Timiș. De asemenea, liderul Sanitas Timiș anunță că județul nostru va lua parte și la mitingul de amploare din fața Ministerului Sănătății programat pentru data de 15 iunie.

Sindicaliştii cer eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate şi o majorare salarială cu 25% în 2016. O grevă generală în sistemul de Sănătate ar putea avea loc în luna iunie, dacă Guvernul nu va răspunde cerinţelor sindicaliştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.