România își pierde coroana europeană la minifotbal. Ce jucător timișorean a evoluat...

România își pierde coroana europeană la minifotbal. Ce jucător timișorean a evoluat în eșecul dramatic cu Anglia

0
DISTRIBUIȚI
România, eliminată de Anglia la miniEURO 2016. Foto: Federația de Minifotbal din România
România, eliminată de Anglia la miniEURO 2016. Foto: Federația de Minifotbal din România

Naționala României de minifotbal, de șase ori campioană europeană, a fost eliminată în acest an încă din faza optimilor de finală. Anglia i-a învins pe elevii lui Tudor Simon în urma unui gol marcat în ultimul minut, scor 3-2.


Printre ”minitricolorii” care au evoluat în acest joc s-a numărat și timișoreanul Nicolae Costândana.

România s-a calificat în optimi după ce ieri, în ultimul meci din grupă, a remizat cu Spania (1-1). Reamintim că în primele jocuri ale grupei D se obținuseră victorii cu Franța (scor 3-1) și Lituania (2-1).

Astăzi, în duelul din optimi cu Anglia, Murphy a deschis scorul în minutul 7. Peste două minute Vincene a egalat pentru România, dar britanicii aveau să preia din nou conducerea prin Lucas (min. 17) înainte de pauză. În partea a doua echipa în avantaj s-a apărat. Nicolae Costândana, de la MAV Sports Timișoara, a fost prezent pe teren și și-a încercat norocul cu un șut din voleu, nereușit însă. Pe final, același Toma Vincene a găsit plasa la colțul scurt peste brațele portarului englez și se părea că jocul va ajunge în prelungiri. La 2-2 însă căpitanul Burciu îl scapă din marcaj pe un jucător al Albionului, care înscrie cu un șut pe jos în minutul 40. Mai mult, în prelungiri România a jucat în cinci după eliminarea lui Burciu.

România încheie astfel o perioadă de glorie în minifotbalul european, în care a fost campioană de șase ori la rând din șase titluri posibile. O bună contribuție la aceste titluri având și jucătorii proveniți din Campionatul Alborz de minifotbal din Timiș. Inclusiv prin fostul antrenor Tibriu Lajos. miniEURO 2016 se desfășoară în orașul maghiar Szekesfehervar și se încheie pe 27 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.