Medicul timișorean Olimpia Oprea, premiat pentru proiectul de două milioane de euro...

Medicul timișorean Olimpia Oprea, premiat pentru proiectul de două milioane de euro prin care a transformat spălătoria Maternității „Odobescu” în centru medical de excelență

0
DISTRIBUIȚI
olimpia oprea
Medicul Olimpia Oprea, premiat la Gala COPAC.

Medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a fost premiat în cadrul primei ediții a Galei COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice), ce a avut loc, aseară, la Teatrul Național din București. Astfel, ginecologul timișorean a primit premiul pentru cel mai bun proiect implementat de un manager de spital. Și anume, pentru ”Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelență specializate în diagnosticul prenatal al malformațiilor fetale în regiunea Timișoara-Vârșeț”.

Ce s-a făcut în cadrul proiectului

Este vorba de un proiect în valoare de două milioane de euro, în cadrul căruia fosta spălătorie a Maternității „Odobescu” a fost transformată în centru medical de excelență, anul trecut.


„A fost un proiect prin care am reabilitat fosta spălătorie a spitalului Odobescu, am transformat-o în centru de diagnostic antenatal. Acum, avem sistem de telemedicină, un sistem care există în majoritatea orașelor din SUA. Noi putem intra în legătură directă prin acest sistem cu Chicago, de exemplu, medicilor de acolo le-am cerut a doua opinie, le-am trimis un RMN pentru o pacientă”, a declarat Olimpia Oprea, pentru PRESSALERT.ro.

De asemenea, în cadrul proiectului în valoare de două milioane de euro au avut loc și o serie de workshop-uri la care au participat peste 100 de medici și s-a desfășurat o campanie de informare a pacientelor privind importanța controalelor medicale în spitale, în timpul sarcinii. Totodată, peste 4.000 de femei au beneficiat de ecografii performante gratuite.

„În continuare, femeile din vestul țării beneficiază de aceste servicii. Este foarte important că aceste servicii sunt gratuite, nu ai voie să pui taxe în proiecte europene. Avem și un aparat pentru dublu test în spital, putem efectua analizele foarte importante pentru depistarea sindroamelor genetice. Aceste analize sunt și ele gratuite, reactivii sunt achiziționați printr-un program național de depistare a malformațiilor”, a mai explicat managerul Spitalului Municipal Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.