Drumul Sânmihaiu Român – Săcălaz, modernizat cu aproape 11 milioane de lei....

Drumul Sânmihaiu Român – Săcălaz, modernizat cu aproape 11 milioane de lei. Ce pași se fac pentru construirea „centurii alternative” a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1739384051">

inaugurare-drum-sanmihaiu-roman-sacalaz-5

Drumul judeţean Sânmihaiu Român – Săcălaz a fost inaugurat astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, în prezenţa primarilor celor două localități, Viorel Mărcuţi şi Ilie Todaşcă. A fost nevoie de mai mulți ani pentru finalizarea investiției, iar pentru ca drumul să nu fie stricat din nou din cauza traficului de mare tonaj, președintele CJ Timiș a promis că în zonă vor fi impuse restricții.

„Inaugurăm o parte din ceea ce îmi doresc ca, în anii viitori, să devină o minicentură pe partea de vest a orașului. S-au mai făcut bucăți în perioada anterioară, de aici, de exemplu, fiind în Sânmihai, îmi doresc Sânmihai – Parța, aproape de Șag, de fosta groapă de gunoi, astfel încât să existe un cerc, de la Săcălaz să ieșim spre Dudești. Această minicentură să devină o realitate. Investiția a fost de 10.700.000 milioane pe o lungime de 5,4 kilometri. Vreau să profit de momentul de azi să anunț că o să punem limitatoare de tonaj, pentru că altfel, dacă vom veni peste un an aici, o să vedem că acest drum, care azi arată foarte bine, va fi praf. Nu este proiectat pentru mare tonaj și pentru trafic greu. Este un exemplu a ceea ce se va întâmpla în perioada următoare. În mod sigur o să facem această limitare de tonaj pentru că, pe de o parte, se strică drumul, pe de altă parte, cetățenii reclamă și nu e normal ca traficul greu să treacă prin mijlocul comunelor. Facem lucrul acesta, sper ca legea să fie respectată inclusiv de cei care fac transport de mare tonaj. Restricțiile vor fi instituite în zilele următoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Preşedintele CJ Timiş a mai exlicat că lucrările au început în urmă cu mai mult de doi ani și finanțarea a fost, o parte, prin PNDL, și o parte de la CJ Timiș. Grindeanu a declarat şi că CJ Timiş va prelua drumurile care intră pe ruta centurii alternative şi că lucrările efective vor începe de anul viitor, atunci când vor fi alocaţi bani de la bugetul judeţean.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.