Ian Anderson a transmis un mesaj fanilor timişoreni. Vezi când va avea...

Ian Anderson a transmis un mesaj fanilor timişoreni. Vezi când va avea loc concertul Jethro Tull VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Ian Anderson şi formaţia Jethro Tull vor susţine un concert extraordinar la Timişoara

Legendara formaţie Jethro Tull va susţine un concert extraordinar la Timişoara la Sala „Capitol” a Filarmonicii Banatul, în data de 19 februarie. Trupa care a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea este pregătită de un show special pentru fanii din România. „Jethro Tull performed by Ian Anderson“ este un spectacol ce îmbină muzica cu arta interpretativă şi reuşeşte să creeze o seară plină de magie pentru fanii rock-ului. Legendara formaţie revine în ţara noastră împreuna cu Ian Anderson pentru a-i fascina din nou pe fanii români cu amestecul lor fermecător de hard rock, sonorităţi folk şi tente de blues. De pe setlist nu vor lipsi piese celebre precum „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll, Too Young to Die“.

În prezent trupa este formată din: Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (clape), David Goodier (bass), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal şi teatral.

Muzica lor îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 şi este marcată de o tonalitate vocala ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues rock experimental, însă ulterior au inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock. Legendara formatie s-a nascut in Luton – la nord de Londra, în 1968, din cenuşa altor trupe din care făcuseră parte tinerii muzicieni britanici ce au început prin a cânta de două ori pe săptămână.


Jethro Tull a fost un pionier englez al agriculturii, inventator al semănătorii, invenţie prin care a avut un rol decisiv în crearea saltului semnificativ al Marii Britanii în domeniul agricol. Ian Scott Anderson s-a născut în 10 august 1947 şi este un multi-instrumentist care şi-a început cariera solo în 1983 cu albumul „Walk into Light”.

„Nu cred că am mai dat atenție vreunei trupe rock din… 1969. Nu prea sunt interesat de muzica rock ca gen muzical, mai ales dacă trebuie să ascult muzica altor oameni. Cred că în momentul în care am început să compun și să înregistrez muzică, am redus foarte mult volumul de muzică pe care o ascultam. Nu am vrut să fiu influențat de alți oameni, am vrut să reduc timpul petrecut în zgomot puternic. Îmi acord 3-4 ore pe zi pentru muzica mea, dar după aceea chiar nu vreau să ascult muzica altora. Chiar n-am mai făcut asta de mult, dar ca adolescent am ascultat cât de multă muzică am putut. Am vrut să învăț, să înțeleg cum funcționează, iar când am devenit muzician profesionist, nu am simțit nevoia să îi mai ascult și pe alții. Sigur că din când în când ascult și altceva, unii mă invită să cânt pe albumele lor, așa că trebuie înțeleg muzica lor și să încerc să înțeleg cum aș putea contribui eu la muzica lor. Într-un fel, este un concert „best of”. Va fi o selecție de piese din toate perioadele. În mare măsură va fi un concert din repertoriul Jethro Tull. Majoritatea albumelor lansate de-a lungul timpului, au fost sub numele Jethro Tull. Avem de unde alege. Întâi fac o listă de 100 de piese, apoi o reduc la 50 de piese, apoi ne hotărâm la 20 de piese pe care le cântâm pe scenă.“, a declarat Ian Andreson, în cadrul unui interviu acordat lui Andrei Partoş pentru emisiunea Psihologul Muzical de la Radio România Actualităţi.

Biletele pentru acest concert au preţuri cuprinse între 245 şi 380 lei şi se pot cumpăra de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.