Confruntare cu Oradea pentru ”Leii din Banat” la începutul lunii DECISIVE. Ce...

Confruntare cu Oradea pentru ”Leii din Banat” la începutul lunii DECISIVE. Ce jucător important de la BC SCM Timișoara e incert

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara

BC SCM Timișoara intră într-o perioadă ”de foc”, cea a lunii februarie, când se va decide prezența echipei în play-off-ul Ligii Naționale și când are loc totodată turneul Final 8 al Cupei României. Mâine, în Sala ”Constantin Jude”, vine campioana CSM Oradea, aceeași grupare cu care alb-violeții vor lupta peste două săptămâni pentru un loc în semifinalele competiției K.O.

Bănățenii vin după un succes important la Galați. Unul în urma căruia însă a devenit incert coșgheterul echipei, Mladen Jeremic. ”Am avut câteva evenimente neprevăzute. Lipsa lui Jeremic, absența lui Păun pentru greșeli, ne-a făcut să putem folosi doar puțini jucători. Oboseala și-a spus cuvântul. Am fost cât de cât lucizi pe final ca să ne conservăm un avantaj minim”, a spus azi Tudor Costescu, tehnicianul lui BCT.

Mladen Jeremic a participat la un antrenament după accidentare, însă prezența sa pe parchet împotriva CSM-ului nu e 100% sigură. ”Jeremic a participat azi la un antrenament mai ușor. Funcțional pare mai în regulă, rămâne de văzut după masă cum stă la contact și la jocul efectiv, a fost o contuzie forte, la inserția mușchilor undeva sus la creasta iliaca, e o suferință. El nu a lipsit la niciun meci, antrenament, totuși rămâne să ne lămurim cât poate să facă față”, a explicat Costescu. Tehnicianul a subliniat însă că în Moldova colegii săi au reușit să suplinească absența sa.

BC Timișoara ocupă locul 4 în LNB, cu doar un punct peste orădeni, care au însă un meci în minus.


”La fel de important ca meciul cu Galațiul sau cel cu Baia Mare, e o ocazie bună cel puțin să ne consolidăm poziția în clasament, dacă nu să și urcăm. Dacă vom câștiga avem o poziție foarte bună pentru mini-campionatul care va începe între pozițiile 1-6”, a precizat ”principalul” bănățenilor.

Meciul cu maramureșenii urmează la doar trei zile distanță de duelul cu Oradea. BC SCM va juca apoi în jurul datei de 10 februarie cu CSU Sibiu ultimul meci din sezonul regulat deoarece stă în ultima rundă. Pe 15.02 timișorenii înfruntă iarăși Oradea, dar în sferturile Cupei de această dată, la turneul final programat la Sibiu. ”Noi suntem într-o perioadă grea, încărcată, cu schimbări, la nivel de bancă, cu meciuri înghesuite ca timp, efort mare la antrenament. În jocul de Cupă altele vor fi datele probleme, sper ca atunci situația din clasament să fie liniștită. Să ne putem ocupa bine de Final 8. E un obiectiv important. Sperăm ca înainte de meciul cu Oradea din Cupă să avem un alt discurs”, a conchis Tudor Costescu.

Oradea, reprezentanta României în optimile FIBA Europe Cup

CSM Oradea reușește cel mai lung parcurs al unei echipe românești în cupele europene, ediția 2016-17. Campioana a fost aproape de performanța de a accede play-off-ul Ligii Campionilor dar a ”retrogradat” în FIBA Europe Cup. În optimile competiției va fi singura grupare românească, nici Cluj ori Tg. Mureș nereușind calificarea din grupe. Elevii lui Cristian Achim vor înfrunta gruparea turcă Muratbey Ușak.

”Acum noi suntem în pantofii Oradiei, ei nu au avut pauză din octombrie, e un efort meritoriu al lor. Sperăm să prindem și noi această formă bună avută de ei de-a lungul campionatului. Nu cred că i-a dezechilibrat cumva această perioadă… Au jucat de două ori mai multe meciuri, au un avantaj în privința rutinei, au șapte jucători străini înregimentați. Se pune problema cine va juca. Nu am informații… din culise. Fiecare antrenor are abordarea personală, Lucic, Franklin, Barnett nu cred că e recuperat. Acest aspect contează – cine va fi folosit. Stafful tehnic pregătește analiza pentru băieți, dar tot timpul te poți lovi de surprize. Au și un antrenor cu experiență care poate să gestioneze orice situație”, a explicat Costescu.

Partida BC SCM Timișoara – CSM Oradea se dispută mâine, de la ora 17.00, în runda 19 a Ligii Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.