Timișoara va avea un Muzeu al Apei. Când va fi inaugurat VIDEO

Timișoara va avea un Muzeu al Apei. Când va fi inaugurat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, invitat la PRESSALERT LIVE, a specificat că Timișoara este ferită de probleme în ceea ce înseamnă alimentarea cu apă a populației. Sute de kilometri străbat dedesubtul străzilor din municipiu și ajung în locuințele timișorenilor.

„În Timișoara nu mai sunt probleme. Există o rată de înlocuire a rețelei. An de an vin alte rețele care îmbătrânesc și trebuie înlocuite. Sunt rețele foarte vechi, de acum 100 de ani, dar care sunt foarte bune, din fontă masivă. Timișoare are 650 de kilometri de rețele de apă.


Presiunea trebuie să fie constantă, pot apărea probleme și atunci ne mai vedeți cu intervenții”, și-a început discursul Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Anul 2021, cel în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, va constitui o premieră pentru cei de la Aquatim, care până în acel moment promite inaugurarea unui Muzeu al Apei. „În 2021 vom avea o surpriză pentru timișoreni. Vom face un Muzeu al Apei, unde vom arăta realizările vremurilor de la 1912, când s-a făcut prima stație de epurare din România, totodată printre primele din Europa. Vrem să arătăm că de la începutul secolului s-a gestionat foarte bine acest serviciu. Va fi un Muzeu al Apei la stația de epurare, la uzina de apă de la Urseni, pusă în funcțiune în 1914”, a dezvăluit Ilie Vlaicu, invitat la PRESSALERT LIVE.

Aquatim a lansat și un proiect al educației pentru copii, după ce a câștigat un concurs la București. „Am câștigat recent un proiect ce se numește Aquapik, în domeniul educației pentru copii. A fost un concurs la București, lansat de ING Bank, care a scos niște bani și am făcut la Uzina de Apă Industrială un parc educațional pentru copii de până la 12 ani. Iarna este mai dificil. Ieri a fost demarat, primăvara va fi o surpriză plăcută pentru grădinițele din Timișoara”, a prezentat Ilie Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.