Comisia de etica a Primăriei Timișoara nu se va ocupa doar de...

Comisia de etica a Primăriei Timișoara nu se va ocupa doar de activitatea ATCCE 2021. Ce rol va avea noua entitate

0
DISTRIBUIȚI

Comisia de etică înfiinţată de Primăria Timişoara pentru verificarea activităţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală are un scop pur consultativ. A admis asta chiar primarul Timişoarei, cel care a dispus formarea comisiei şi care l-a numit pe consilierul său personal Cătălin Iapă, membru în comisie alături de patru profesori universitară din capitala Banatului.

Întrebat de PRESSALERT.ro legat de rolul comisiei, primarul Timişoarei a declarat că „am explicat că din postura de ordonator de credite al principalului finanţator al vieţii culturale, atenţie, că m-am referit la viaţa culturală în ansamblu, simt nevoia să existe o comisie de etică pentru că trebuie să port de grijă zecilor de milioane de euro, care vor fi daţi pentru viaţa culturală în aceşti ani.


E vorba despre sume mult mai mari decât până acum. Când spun viaţa culturală a oraşului am în vedere ceea ce face Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi ea face ceea ce a angajat prin dosarul de candidatură să facă şi mulţimea de alte lucruri care se află în finanţate fie totală, fie într-o anumită măsură de la primărie”.

Primarul a admis că respectiva comisie nu are un rol de decizie, ci că a fost înfiinţată pentru a elabora un ghid de norme pe care toate entităţile care organizează acţiuni culturale în Timişoara să îl respecte. Aşadar, comisia nu va verifica numai activitatea ATCCE, ci şi pe cea a altor entităţi finanţate de la bugetul Timişoarei.

„Nu e normal pentru mine ca ordonator de credite să nu fiu preocupat ca lucrurile să se întâmple, dincolo de ceea ce cere legea, cu respectarea normelor de etică şi atunci am înfiinţat această comisie care e consultativă, infiinţată din iniţiativa primarului şi care va genera Codul de Etică pentru că eu vreau să preîntâmpinăm să ajungem în situaţii care să nu ne facă cinste”, a mai adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.