Informatica Timișoara a repetat ”figura”: A învins-o și în 2018 pe Deva...

Informatica Timișoara a repetat ”figura”: A învins-o și în 2018 pe Deva în finala Cupei României, la penalty-uri. Revenirea lui Savio, marcată de multe evenimente

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Dramatism maxim în finala Cupei României organizată la Miercurea Ciuc. Informatica Timișoara a învins-o pe Autobergamo Deva cu 10-9 în urma loviturilor de departajare, după 5-5 în timpul normal de joc și 6-6 după prelungiri. Duelul a fost unul aprig, tipic întâlnirilor dintre cele două rivale vestice iar până la final ambii brazilieni naturalizați ai bănățenilor au fost trimiși în tribună după ce au fost eliminați.

Jocul nu a început bine pentru bănăţeni, care s-au văzut conduşi cu 1-0. Egalarea a venit de la Savio Valadares, introdus surprinzător în teren după accidentarea gravă de la Euro. Autobergamo a preluat apoi din nou conducerea cu 2-1, dar a venit rândul celuilalt brazilian naturalizat să marcheze pentru Informatica. Felipe Oliveira a egalat și la 3-3 după reușita căpitanului Devei. De această dată alb-violetul a punctat din penalty după un fault în careu comis de hunedoreni. La scurt timp după ultima reușită egalizatoare Felipe ”Mancha” și-a lăsat însă echipa în inferioritate pe finalul reprizei. Jucătorul timișorenilor a avut o contră cu o rezervă a Devei care ”ascunsese” mingea.

Partea a doua a început de asemenea mai bine pentru Autobergamo, care a marcat prin Florin Matei. Mai mult, Deva a avut în premieră două goluri avantaj pe tabelă după reușita lui Ferreira. Informatica nu renunțase însă la luptă și Simic și-a adus echipa din nou în cărți pentru trofeu, făcând 4-5 cu un șut în plasa din dreapta portarului. Pe final bănățenii au riscat cu Lupu în postura de jucător în plus în locul portarului.


Roadele au venit neașteptat, după o fază statică, Savio și-a arătat calitatea și a punctat cu un șut pe jos la colțul scurt pentru 5-5!

Savio, după Felipe

În prelungiri, în mod incredibil, Simic reușește al doilea său gol cu capul în cadrul turneului. De această dată după o angajare lungă și puțin lobat peste portar, ca în fotbalul ”mare”. Bucuria timișorenilor nu a durat foarte mult, căci în urma unei erori defensive, decarul Devei a restabilit egalitatea: 6-6! Scor înregistrat la capătul primei reprize de prelungiri. În a doua parte suplimentară Informatica a beneficiat de o penalitate de la distanță după ce Deco a fost împiedicat să tragă în poarta goală. A fost al șaselea fault făcut de cei de la Autobergamo, dar Simic nu a reușit să marcheze. Pe final tensiunea a atins din nou paroxismul, în special în tabăra alb-violetă. Timișorenii s-au simțit nedreptățiți pentru că nu au primit un fault important iar Savio a protestat vehement. A văzut al doilea galben și roșu de la arbitrul Sorescu, dar și-a continuat tirada, ”reușind” prin gesticulații să-i dea oficialului și peste mâna cu cartonașe. Brazilianul-român a fost scos cu greu de pe teren de președintele Gabriel Lungu, cu ajutoare. Informatica a trebuit să reziste apoi eroic, cu om în minus. Și a reușit.

La fel ca anul trecut finala Timișoara – Deva avea să fie decisă la penalty-uri. 4-3 în favoarea bănățenilor a fost scorul în această fază a partidei. Daniel Araujo, Stefan Rakic, Valentin Ilaș și Milos Simic au fost marcatorii Informaticii, ultimul aducând practic victoria. Vlad Iancu parase ulterior două execuții. Anul trecut, în finala organizată chiar pe Bega, scorul a fost 5-4 și a fost stabilit în totalitate din penalty-uri.

UPDATE Timișorenii au declanșat bucuria în sala din Miercurea Ciuc, se pare că gazdele au ținut cu Informatica după ce au fost eliminate de deveni în semifinale. Bănățenii au savurat din plin festivitatea de premiere și ridicarea noului trofeu. Al treilea după Cupa și Super Cupa câștigate în 2017.

Informatica: Iancu – Rakic, Savio, Felipe Oliveira, Simic, Deco, Lupu, Daniel Araujo, Valentin Ilaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.