Milioane de euro ajung în vestul țării, pe axa europeană. Cine i-a...

Milioane de euro ajung în vestul țării, pe axa europeană. Cine i-a câştigat şi ce face cu ei

0
DISTRIBUIȚI

Clădirile mai multor şcoli, blocuri şi sedii administrative din regiunea de vest vor fi refăcute cu bani europeni. Fondurile vor ajunge în Buziaş, Moldova Nouă, Uricani şi Deva, după ce ieri au fost semnate acordurile de finanţare pentru accesarea a 5,5 milioane de euro.

Acordurile sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Unde merg banii

Prin proiectele semnate, sediul primăriei din Buziaş va fi reabilitat şi modernizat cu 500.528 de euro; Şcoala Gimnazială „Alexandru Moisi” din Moldova Nouă şi sala de sport din localitate vor fi refăcute cu 1,2 milioane de euro; oraşul Uricani, judeţul Hunedoara, primeşte 992.414 euro pentru „eficiență energetică clădiri publice”, iar în Deva va fi reabilitată şi echipată şcoala generală a  Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”, cu 2,3 milioane de euro.


Tot Deva va accesa 586.336 euro pentru creşterea eficienţei energetice a blocului B de pe Bdul. Decebal.

„Sunt 720 de milioane de euro disponibili, noi am semnat contracte pentru 250 de milioane de euro. ADR Vest va ajunge la un portofoliu total de finanţări administrate de peste un miliard de euro. Acum urmează axa prioritară 4, sunt posibilităţi de a cere finanţare pe proiecte cu componentă socială, dar şi pe reabilitarea terenurilor industriale afectate. Noi ne dorim să ajungem pe o subscriere de 200% a banilor, mai sunt proiecte care au reduceri de costuri, mai sunt diferite sume care rămân disponibile şi pe care ne dorim să le utilizăm”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.