„Imn” – cadoul unor tineri muzicieni timişoreni şi arădeni pentru România, de...

„Imn” – cadoul unor tineri muzicieni timişoreni şi arădeni pentru România, de Centenar. Ce mesaj vor să transmită

0
DISTRIBUIȚI

O piesă care cuprinde cele mai reprezentative imnuri ale momentului pentru România, „Deşteaptă-te române!” şi „Oda bucuriei”, va fi lansată de Ziua Naţională. Piesa „Imn” şi videoclipul acesteia au fost gândite de tinerii din cvintetul de corzi Desiderio.

Muzicienii din Desiderio Quintet şi-au dorit ca, astfel, toţi românii să îşi amintească momentul zero din decembrie 1989 din Piața Operei din Timișoara, când „românii au îngenunchiat în fața lui Dumnezeu pentru ca El să binecuvânteze țara noastră”.


Videoclipul îl evidențiază și pe Regele Mihai, transmit tinerii, cel care spunea: „Forța cea mai mare (a românilor n.n) care a fost și care sper că este în a redeveni este credința în Dumnezeu”. Alături de cele două imnuri, Desiderio Quintet cântă și piesa creștină «România, hai ridică-te!», „ca o rugăciune pentru poporul nostru”, spun membrii trupei.

„Ideea de fuziune a trei piese atât de diferite a pornit de la contextul socio-cultural contemporan caracterizat de multe ori de sincretism. Pentru că eu mă consider român-european-creștin, am căutat să îmbin aceste trei elemente și să cânt despre valorile în care cred”, a declarat Lari Muntean, aranjor si membru al cvintetului. 

Desiderio Quintet este format din cinci tineri timișoreni și arădeni, care își doresc să cânte o muzică contemporană cu instrumentele lor clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.