Liderul unionist George Simion și-a lansat candidatura independentă pentru europarlamentare la Timișoara

Liderul unionist George Simion și-a lansat candidatura independentă pentru europarlamentare la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

george simion

George Simion, liderul mișcării unioniste România – Basarabia, se află astăzi la Timișoara, unde și-a lansat candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Sfântul Gheorghe, iar George Simion a precizat că a decis să candideze pentru a fi o voce a românilor în Parlamentul European.

„Este o decizie a noastră ca unioniști, ca patrioți să fim reprezentați și la nivelul Parlamentului European. Nu găsim corespondenți în clasa politică și de aceea vrem să fim o voce a românilor în Parlamentul European, nu a partidelor politice. Credem că a venit momentul să facem acest pas, după 12 ani de militanță în societatea civilă. Noi am promovat de-a lungul timpului mesajul «Eroii nu mor niciodată» și aici, la Timișoara, și în toată țara pentru cei care și-au dat viața pentru noi.


Noi ne-am implicat activ în lupta pentru comemorarea eroilor Revoluției, pentru Roșia Montană, pentru unirea Basarabiei cu țara și pentru comunitățile istorice. Vrem să ducem aceste mesaje și la nivelul Parlamentului European și încă o dată zic, vrem săm fim vocea românilor. Suntem bucuroși că lansăm candidatura și aici, la Timișoara. Pentru noi, Timișoara este istoria recentă a României și, totodată, este speranța pe care o avem la un viitor de libertate al românilor. Nu credem că în România, în acest moment, este libertate și democrație, cum și-au dorit cei din 1989. Vrem să luptăm în continuare, permanent pentru acest deziderat și o vom face inclusiv la nivelul Parlamentului European“, ne-a declarat George Simion.

Pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare, George Simion trebuie să strângă cel puțin 100.000 de semnături. „Este un prag imens și de aceea o să-i invităm pe toți timișorenii să ne ajute cu o semnătură la cortul de lângă magazinul Bega și în Complexul Studențesc”, a precizat George Simion, care va candida sub sloganul „România mare în Europa”.

George Simion are 33 de ani și este un activist civic care militează pentru unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. George Simion a lansat pe 1 iulie la Alba Iulia, Marșul Centenarului, desfășurat pe jos până la Chișinău, pe o distanță de 1.300 de km, prin locurile importante pentru Primul Război Mondial și Marea Unire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.