Un nou episod din derby-ul Banatului la handbal masculin: Omer versus Czari

Un nou episod din derby-ul Banatului la handbal masculin: Omer versus Czari

0
DISTRIBUIȚI

HANDBAL05

Reșița versus Timișoara, Omer versus Czari și Nelu Stan contra foștilor săi coechipieri. Acestea vor fi coordonatele meciului de luni dintre HC Caraș-Severin și CSU Poli, disputa dintre cele două echipe de handbal masculin ale Banatului. Cu siguranță, gugulanii vor avea o mare sete de revanșă după înfrângerea din tur. Politehnica își dorește foarte mult să câștige și returul. Timișorenii încă mai speră la un loc de cupă europeană și pentru asta au nevoie de o clasare cât mai bună în campionat, care să le ușureze misiunea în Cupa României. Pentru același obiectiv luptă și echipa lui Aihan Omer. Poli are avantajul că vine după o victorie în debutul returului contra CSM-ului din București, în timp ce Reșița a pierdut la un gol meciul de la Suceava, o altă echipă cu care se află în luptă directă. Meciul va consemna și un duel între Czari și Omer, ca între discipol și maestru, după perioada petrecută de actualul antrenor al Timișoarei pe maulrile Bârzavei.

”Bineînțeles că ne dorim victoria și să mergem în continuare spre cele 12 puncte pe care ni le-am propus în acest retur, minimum.


Am pregătit meciul, împreună cu colegul meu Czari, încât să luăm cele 2 puncte. Va fi un meci de mare luptă, a celor doi antrenori, a lui Stan care acum joacă la ei. Eu sper să încingem statistica, pentru că avem o echipă care s-a pregătit foarte bine în perioada asta, și fizic, și tactic. Ne-am dori să semene cu meciul din tur, dar niciun meci nu seamănă cu celălat și nu e câștigat dinainte. Suntem încrezători că vom câștiga”, a declarat antrenorul secund Dan Dumitru. În  tur, a fost 21-18 la Timișoara, iar timișorenii se bazează pe media de vârstă ridicată a reșițenilor, pe care speră să îi obosească.

Pe lângă duelul antrenorilor, meciul va însemna și o revanșă pentru interul dreapta Ioan Stan. Jucătorul a plecat în această iarnă de la Poli după ce nu a reușit să slăbească cât i-au cerut cei din conducere și din staff. Stan s-a întors la Reșița, sub tutela lui Aihan Omer, antrenorul care l-a lansat practic spre echipa națională. Meciul va avea o miză și pentru fostul său coleg de la linia de 9 metri, Andrei Grasu. Interul este golgheterul cmapionatului și are acum 95 de goluri în Liga națională și poate să depășească borna de 100 în meciul de luni. Grasu sune că nu se teme de o intrare mai dură a lui Stan.

”Va fi un meci foarte greu, noi ne dorim să îl câștigăm, poate cel mai mult dintre toate meciurile din retur. I-am învins la noi în tur, sperăm că câștigăm și la ei, mai ales că eu nu știu ca Timișoara să fie câștigat vreodată la Reșița. Victoria ar fi cu atât mai frumoasă pe terenul lor. Cu Stan mă voi reîntâlni ca un fost coleg și prieten în afara terenului, dar pe teren va fi adversar. E un jucător care se apără destul de agresiv, probabil vor fi și ciocniri, dar acestea fac jocul mai frumos”, a precizat jucătorul lui Poli. În acest moment, Poli și Reșița sunt pe locul 8, respectiv 7, cu 10 puncte. Partida se va disputa luni, de la ora 18.30, și va fi transmisă pe Digisport.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.