Vești bune pentru turiști: drumul spre Poiana Pelegii din Retezat a fost...

Vești bune pentru turiști: drumul spre Poiana Pelegii din Retezat a fost redeschis circulației

0
DISTRIBUIȚI

drum retezat

Vești bune pentru turiștii iubitori de natură. De la sfârșitul acestei săptămâni, drumul de acces spre Poiana Pelegii, destinație foarte căutată de vizitatorii care străbat masivul Retezat, a fost redeschis circulației.

Acest lucru a fost posibil după ce în ședința Consiliului Județean Hunedoara din data de 14 august a fost aprobat proiectul de hotărâre privind redeschiderea circulației pe DJ 685, pe tronsonul cuprins între Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii (km 48+700).


Ca element de noutate, redeschiderea drumului vine și cu o restricționare a circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Lucrările realizate de drumari, pe sectorul de competență al Consiliului Județean Hunedoara, au vizat refacerea unei porțiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa, s-au curățat șanțurile colmatate și s-a lărgit terasamentul drumului pe mai multe porțiuni.

Măsura închiderii temporare a DJ 685, pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii, a intrat în vigoare în data de 22 mai 2018. Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson s-a impus din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii a avut ca scop prevenirea unor accidente nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.