Musai: Nichita Stănescu, Marin Sorescu și George Bacovia pe ritmurile muzicii contemporane

Musai: Nichita Stănescu, Marin Sorescu și George Bacovia pe ritmurile muzicii contemporane

0
DISTRIBUIȚI

Episodul cu numărul 26 din seria de evenimente The Session Room, care se desfășoară în Timișoara, aduce în fața melomanilor un amestec de sound-uri diverse care includ felii de beat-uri chill, soul, funk, hip hop, freestyle, bass și alte asemenea arome sonore. Evenimentul va avea loc vineri 4 octombrie la Hostel Costel cu începere de la ora 19.22 și va continua la Hamei după ora 22.22.

Invitatul special al acestei seri pline de sound-uri colorate este clujeanul care își spune Musai, artistul care a început experimentarea producţiei muzicale la 15 ani, fiind influenţat de muzica electronică. Majoritatea producţiilor sale combină elemente poetice cu diferite genuri de muzică electronică contemporană. Influenţele au venit de la numeroşi producători de muzică experimentală şi ambientală precum Burial, Jon Hopkins, Aphex Twin, Amon Tobin, şi alţii. Toată inspiraţia a venit de la aceşti artişti, ajutându-l să dezvolte muzica pe care o produce în ziua de azi, iar cu toate aceste lucruri, poezia a avut aceeaşi influenţă asupra producţiei contopind arta poetică cu muzica electronică. În martie 2016 a lansat primul său album „Oameni Singuri”, album care combină arta poetică a lui Nichita Stănescu, Marin Sorescu şi George Bacovia cu muzica acestuia.


Până în ziua de azi experimentarea genurilor de muzică l-a dus pe Musai la colaborări cu diverşi artişti cum ar fi: Subcarpaţi, Ioana Selaru, Fanescu, Low Freq, Danaga, Alpha Steppa şi mulţi alţii.

„Tot timpul mă gândesc că, indiferent de cât de mare e familia sau gașca de prieteni, ceva tot nu e la locul lui, toata viața mea am încercat să îmi dau seama de ceea ce înseamnă să fii cu adevărat fericit, dar încă nu am descoperit asta. Cea mai lungă cursă la care participăm în viața noastră este cea în care încercăm să ne găsim fericirea. Pentru unii oameni asta poate fi dragostea, pot fi banii, poate fi călătoria, unii o găsim mai repede, unii poate ajungem să găsim asta pe o ultimă sută de metri, profităm de ea sau o lăsăm de-o parte. Singurătatea este ceea ce ne pune în mișcare, ceea ce ne face să ne gândim că într-o zi o să avem toate lucrurile care ne împlinesc, însă pe parcurs fericirea este efemeră, profităm de ocazii speciale cu oameni speciali, dar în momentul în care intrăm în casă, ne scoatem masca și începe o serie nouă de «prea multă gândire». Asta ne ține în viață, nu putem scăpa de asta. Nu este rău să fii singur, singurătatea ne ajută să ne dezvoltăm moralul. Acest lucru nu merge la toată lumea. Totuși trebuie să avem răbdare“, spune Musai, într-un interviu pe care îl puteți citi în întregime aici.

Alături de Musai, la dublul eveniment care va avea loc vineri mai sunt invitați Dex, Nerub, Motanu și Ken Pith. Biletele pentru sesiunea din Hostel Costel costă 10 lei iar cele pentru party-ul din Hamei costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.