Universitățile din Timișoara pregătesc spații pentru cazarea celor cu forme ușoare de...

Universitățile din Timișoara pregătesc spații pentru cazarea celor cu forme ușoare de coronavirus. Unde vor sta cadrele medicale de la spitalul militar

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Universitățile din Timișoara se pregătesc să ajute în cazul în care pandemia de coronavirus va produce mai mulți pacienți decât capacitatea spitalelor. De altfel, România a intrat, aseară, în scenariul patru după ce numărul de infectați cu virusul COVID 19 a trecut de 2.000 de persoane. Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara, Cosmin Popescu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”la solicitarea Prefecturii Timiș, vom pune la dispoziție, în primă fază, cu 150 de camere.


Am înțeles că aici vor fi aduși în campus cei cu forme ușoare. Sperăm să nu fie cazul. Universitatea a pus la dispoziție două PCR-uri pentru realizarea testării, unul fiind acum în Timișoara și unul la Lugoj”.

Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara a pus la dispoziția autorităților doar un cămin cu 90 de camere. ”Vor trebui să fie cazați câte unul în cameră. Trebuie să avem rezervă de cazare pentru a asigura spații studenților voluntari în cazul în care vom ajunge în scenariul în care se va apela la ei”, a explicar rectorul UMFT, Tavi Crețu. Decizia la Universitatea de Vest Timișoara se va lua astăzi, a anunțat rectorul Marilen Pirtea. ”Este un cămin cu 200 de camere, care poate asigura 400 de locuri de cazare.Vom vedea de ce mai este nevoie”, a declarat acesta.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, a declarat că vor fi puse la dispoziție prefecturii patru cămine, urmând să se stabilească unde vor fi mutați studenții care mai stau în ele. ”Casa Politehnicii 2 am stabilit cu Primăria Timișoara să fie folosită ca locație de cazare pentru medicii care nu vor mai merge acasă. Ne-au sunat cei de la Spitalul Militar Timișoara și le-am alocat lor Casa Politehnicii 1 pentru medici și asistente”, a declarat Drăgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.