Maraton de muzică și poezie de acasă… la fiecare în casă, cu...

Maraton de muzică și poezie de acasă… la fiecare în casă, cu Zoltan Butuc, Călin Bârcean și mulți alții

0
DISTRIBUIȚI
Printre artiștii care și-au anunțat apariția la Marea Adunare Folk se numără și Zoltan Butuc

Grație vremurilor de pandemie pe care le traversăm, ediția din acest an a manifestării „Marea Adunare Folk“ va avea parte de o desfășurare de forțe perfect adecvată acestei perioade, evenimentul urmând să se desfășoare online. Maratonul de muzică folk și poezie va avea loc sâmbătă 4 aprilie între orele 16 și 20 cu ajutorul celor de la Streamit Live. iar în cadrul acestuia toți doritorii vor putea să intre în direct pentru a cânta sau pentru a recita poezii de acasă, „locul“ fiind o bucătărie din Timișoara, o sufragerie în Pittsburgh sau în camera copiilor din Köln, după cum precizează organizatorii.

„Oricine dorește să între LIVE să cânte, să recite este mai mult decat binevenit. Ne organizăm și oferim loc pentru fiecare. Maraton de muzică și poezie de acasă la fiecare în casă! Evenimentul are o notă caritabilă, dorim să ajutăm cu alimente și produse de igienă persoanele fără adăpost din Timișoara. Voluntarii noștri vor face cumpărăturile și apoi vor livra produsele cu respectarea normelor în vigoare și cu măsurile de protecție necesare la Complexul de servicii Sfântul Francisc – Centrul pentru persoane fără adăpost“, au transmis organizatorii acestui eveniment.


Mai multe detalii despre desfășurarea concertului și amânunte despre cum se poate susține cauza umanitară se găsesc aici.

Călin Bârcean va susține un moment special în cadrul evenimentului Marea Adunare Folk

Printre cei care și-au anunțat participarea la acest maraton se numără și Călin Bârcean, Zoltan Butuc, Lia Burg sau Elven Bird (Iulia Mitrea). Marea Adunare Folk a pornit la drum în luna iunie a anului 2008, înaintea plecării din ţara noastră a artistului Mircea Lupu.

„Racz, plec în State, trebuie să facem o ultimă adunare înainte de plecare. Cristi, trebuie să ne întâlnim toți înainte să plece Mircea. Emil, suntem o gașcă mare care vrem să facem o mișcare folk. La voi la Gong, se poate? Cine, ce, când? Mircea Lupu & Friends, Folk, 28 Iunie 2008. În regulă, îi zicem Mare… adunare Folk… Cam așa a pornit pe scurt marea noastra întâlnire folk, o întalnire de rămas bun, care s-a transformat în timp într-un eveniment regulat, singura oază de folk pentru orice artist amator al genului. Ajutorul de început, a venit din partea lui Emil Kindlein, căruia îi suntem recunoscători. Multă vreme mișcarea noastră a avut loc cu sprijinul celor de la Casa de Cultură a Studenților, până în momentul în care situația juridică a devenit mai complicată. Astfel a trebuit să ne mutăm. Întâi am găsit o nouă casă in Rost, apoi la club-ul celor de la Road Patrol, apoi la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și ținem să le mulțumim tuturor celor care nea-u sprijinit de-a lungul anilor“, a povestit Bogdan Racz, iniţiatorul acestei serii de evenimente.

De-a lungul timpului, în cadrul acestor evenimente au participat și artiști consacrați, precum Vasile Mardare, Dinu Olărașu sau Emeric Imre, dar de fiecare dată, momentele cele mai interesante au fost din partea celor neanuntați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.