Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie 2020, au decis prin...

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie 2020, au decis prin vot deputații

0
DISTRIBUIȚI

alegeri

Deputații au adoptat astăzi cu 253 de voturi propunerea legislativă inițiată de UDMR care stabilește data alegerilor locale pentru 27 septembrie. Documentul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul prevede că alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie. În secțiile de votare vor putea avea reprezentanți și partidele politice fără grupuri parlamentare, precum PMP sau Pro România. De asemenea, partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie, lucru interzis în prezent de lege, dar introdus în acest proiect sub forma unui amendament.

Anterior ședinței de la Camera Deputaților, documentul a trecut de Senat. De asemenea, cel pe aceeași temă inițiat de Guvern a fost respins.

„Noi ne-am abținut pentru că PSD nu a putut să se dezmintă și a impus un text de lege care mai are și prevederi neinspirate, în afară de cele preluate copy-paste din proiectul de lege al Guvernului.


Procesul electoral trebuie să se organizeze fix când spun specialiștii că va fi mai sigur pentru cetățeni. Până atunci, PSD trebuie total izolat pe scena politică”, a scris senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook. 

În cadrul dezbaterilor de astăzi de la Cameră,  deputatul USR de Timiș, Cătălin Drulă, a criticat PSD pentru că organizează alegerile locale într-o singură zi.

„USR a propus organizarea alegerilor timp de două zile pentru a respecta normele sanitare și pentru a evita cozile de la secțiile de votare, dar PSD a respins propunerea. Avem acest conflict între dorința legitimă de a înlocui la termen primarii de care în mare parte românii sunt nemulțumiți și de a avea grijă de sănătatea publică. Două zile de vot înseamnă mai puțină aglomerație în secțiile de vot, înseamnă să nu avem cozi. (…) Nu e niciun motiv pentru care să nu se poata organiza localele în două zile. Niciun alt motiv decât că vă e frică că iese mai multă lume la vot și sunt șanse mai mari ca oamenii voștri de care românii s-au săturat să fie schimbați. USR nu va vota această lege”, a declarat, astăzi, deputatul USR de Timiș, Cătălin Drulă, în plenul Camerei Deputaților.

Parlamentarul a mai susținut și că, în paralel cu alegerile locale, ar trebui organizat și referendumul „Fără penali în funcții publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.