Institutul de Cardiologie din Timișoara, singurul spital din vestul țării prezent într-un...

Institutul de Cardiologie din Timișoara, singurul spital din vestul țării prezent într-un top național al curățeniei. Ce loc ocupă în clasament

0
DISTRIBUIȚI

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara ocupă un loc fruntaș în top 10 al spitalelor din România, la capitolul curățenie. Clasamentul a fost realizat pe baza chestionarelor de satisfacție completate de pacienți.

Unitatea medicală este singura din vestul țării care figurează în topul care include peste o sută de spitale din întreaga țară.

Informația este cuprinsă în raportul Observatorului Român de Sănătate, referitor la cât de mulțumiți au fost pacienții români, în 2019, de spitalele publice.

Astfel, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara ocupă locul trei în top 10 al spitalelor din România, în 2019, după curățenia din unitatea medicală, cu un procent de 89,94%. Pe primele două locuri sunt spitalele CF Ploiești și Maternitatea „Dr. Ion Sbarcea” din Brașov. În top 10 mai sunt spitale din București și Moinești.

Pe de altă parte, niciun spital din vestul țării nu figurează în clasamentul spitalelor din țară care oferă cele mai bune servicii medicale.


La acest capitol, Spitalele de Obstetrică-Ginecologie din Iași și Brașov și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc au fost cele mai apreciate, în 2019, de pacienții tratați.

Raportul Observatorului Român de Sănătate a fost realizat pe baza a 224.480 de chestionare de satisfacție completate electronic de pacienți, anul trecut. Topul clasifică spitalele după numărul pacienților mulțumiți și foarte mulțumiți de serviciile medicale oferite în spital. Rezultatele includ 102 spitale publice din România care au avut cel puțin 500 de chestionare completate de către pacienți în 2019.

Foto: Observatorul Român de Sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.