Primul succes în amicale al Ripensiei a venit cu „surioara” CSU UVT....

Primul succes în amicale al Ripensiei a venit cu „surioara” CSU UVT. Roş-galbenii au efectuat şi o nouă etapă de testare COVID-19 FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a disputat la orele amiezii al treilea meci de verificare al verii. De această dată adversarul a fost mai modest iar roş-galbenii s-au impus cu 3-2 după ce au condus-o cu 3-0 pe divizionara D CSU Universitatea de Vest. În altă ordine de idei, elevii lui Cosmin Petruescu au ieşit cu toţii din nou negativ la testarea pentru depistarea noului coronavirus.

Înaintea partidei „Ripi” a primit rezultatele Covid pentru 35 de persoane, jucători şi staff-ul din jurul echipei. Toate au fost negative iar prin urmare roş-galbenii îşi continuă programul normal.

În testul de pe gazon, tot la Pădurea Verde, cu UVT de această dată, roş-galbenii au obţinut şi primul succes al verii, după 2-3 cu Lipova şi 2-2 la Severin cu FCU Craiova. Cosmin Petruescu a apelat la jucători mai experimentaţi în prima parte a întâlnirii cu proaspăta pierzătoare a finalei Cupei României, faza judeţeană. La pauză scorul a fost de forfait, 3-0 pentru echipa de Liga 2. Neagu a marcat de la distanţă în minutul 22 şi cinci minute mai târziu a „recidivat”, dar de la punctul cu var. Iar cealaltă reuşită a gazdelor i-a aparţinut lui Popovici.

Deşi au fost atacaţi mai des şi în partea secundă, oaspeţii au dat replica pe contre în faţa garniturii mai tinere a ripensiştilor. Antrenorul-jucător Pătraşcu (min. 68) şi Boghian (90) cu un lob au marcat pentru „studenţi”.

Următorul amical al Ripensiei va fi sâmbătă, tot de la ora 11 şi tot pe „Electrica”, în compania colegei de eşalon CSM Reşiţa.

Ripensia: Mociu – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Benea – Călin, Neagu – Urvanțev, Sîrbu, Tudorache – Popovici (prima repriză). Păduraru – Marić, V. Macrițchii, Burdeț, Vasilescu – Stoi, Gladun – Vasluian, Sîrbu, Tudorache – Golda (repriza a doua). Antrenor: Cosmin Petruescu.

UVT: G. Gakos – Grunţă, Al. Contescu, Horcea, Fl. Olariu, M. Olariu, Hotca, Popa, Vucea, Pârjol, Boghian. Au mai intrat: Em. Pătraşcu, Situwe, M. Contescu şi Frăţilă. Antrenor: Emanuel Pătraşcu.

„A fost un antrenament fizic reuşit, un antrenament cu mingea, în condiţiile în care luni şi marţi am avut două antrenamente foarte solicitante.


Chiar am rămas plăcut surprins de către cei de la UVT, o echipă bine organizată, care ne-a pus probleme în repriza a doua. Mai ales pe nişte naivităţi ale noastre… Sperăm să avem un tonus mai bun în meciul de sâmbătă”, a spus Cosmin Petruescu despre jocul cu „studenţii”. După cum se ştie între clubul FC Ripensia şi Univ. de Vest există un parteneriat, dar echipa instituţiei de învăţământ superior nu e oficial „satelit” al roş-galbenilor.

În continuare nu a fost folosit la roş-galbeni Stephan Coulibaly, jucător care trebuie să revină după o accidentare de lungă durată. „Nu vrem să-l forţăm… e un jucător care poate deveni important pentru Ripensia. Trebuie să avem puţină răbdare cu el…”, a precizat „Conferenţiarul” despre mijlocaşul ivorian. Sârbul Lalic a evoluat în prima repriză iar Alexandru Vasilescu, jucător care urmează să semneze, a jucat în partea secundă. „Vasilescu se antrenează şi el suplimentar, pentru a-l aduce la o formă sportivă optimă”, a adăugat antrenorul despre ultimul sosit la echipă. Petruescu a precizat că „Ripi” mai caută întăriri, apelând inclusiv la impresari iar în vederi ar fi jucători implicaţi chiar în competiţii active de peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.