Sorin Predescu, despre viitorul Muzeu al Revoluţiei: „E nevoie de o proiectare...

Sorin Predescu, despre viitorul Muzeu al Revoluţiei: „E nevoie de o proiectare de bună calitate”

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Predescu, care urmează conform informaţiilor PRESSALERT.ro să revină curând la şefia Direcției Județene pentru Cultură Timiş, a vorbit despre stadiul în care se află transformarea clădirii ce a găzduit Comenduirea Garnizoanei Timișoara în atât de aşteptatul Muzeu al Revoluţiei.
Predescu a semnat în 2019, din calitatea de şef al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, protocolul de predare-primire a clădirii Comenduirii Garnizoanei Timișoara, locaţie care va găzdui Muzeul Revoluţiei.


„Aşteptăm ultimul Certificat de urbanism, să-l ataşez unei licitaţii pentru proiectare. Va dura şi proiectarea cât va dura. Acolo se prevede, ca pe lângă clădirea existentă, ca în acel spaţiu foarte generos din interior, şi unde acum e Festivalul Simultan la ora asta, să fie şi o extindere. Va deveni un spaţiu deschis pentru că acea clădire avea mai multe intrări. Şi din strada Lucian Blaga, şi din faţă spre Libertăţii erau mai multe arce de trecere. Vrem ca el să se integreze practic în zona pietonală a oraşului. Clădirea e foarte bine păstrată în ciuda tencuielii scorojite. E construită militar, extrem de rezistentă, nu are probleme mari de structură, cu excepţia unei travee de pe Blaga, în rest, acolo e nevoie de o proiectare de bună calitate şi să transforme acea clădire într-un exemplu de arhitectură de secolul XVIII austrica, dar pentru funcţionarea corectă a unui muzeu din secolul nostru. De aceea e nevoie şi de o extindere, ca să ai o sală mare şi pentru o zonă de VR şi ceea ce ar însemna practic tehnologie”, au fost detaliile oferite de Sorin Predescu la emisiunea PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.