Cristi Iakab cântă pe monede și bancnote, pe străzile unui oraș din...

Cristi Iakab cântă pe monede și bancnote, pe străzile unui oraș din Elveția: „Sper ca totul să revină la normal, căci mulți dintre noi am ajuns la situații limită”

0
DISTRIBUIȚI

Cristi Iakab, liderul formației The Road Band, cântă pe străzile orașului Basel din Elveția, iar numeroșii fani ai artistului născut în Reșița au parte de un album produs în serie limitată, care se găsește la Ponton Casa Baraj din Văliug. Materialul discografic care conține cover-uri acustice a fost realizat de Cristi Iakab alături de Hanes Radu.

Artistul născut în 27 mai 1978 a fost atras de muzică încă din copilărie și după ce a petrecut câţiva ani în Elveţia, unde a început să cânte în diverse trupe, în 1994 s-a întors în ţara noastră și a devenit cunoscut grație trupei Screaming Heads, devenind ulterior cunoscut grație numeroaselor sale colaborări. Noul său album este scos ca o formă de subzistemță în niște vremuri care sunt cât se poate de neprietenoase cu artiștii din lumea întreagă…

„Am plecat din țară din cauza pandemiei. Nu mai am avut ce să facem, referitor la muzică. Ne-am îndreptat spre Elveția unde am avut câteva promisiuni, ar fi trebuit să începem să cântăm în câteva pub-uri aici, astfel încât să putem trăi și să ne putem plăti ratele acasă. E o situație cum o au majoritatea muzicienilor. Nenorocul a fost că s-au închis toate localurile, s-a intrat în lockdown. Am stat în fața unei decizii… Ce facem ? Eu personal am ales să rămân cu chitara în mână. Pentru că mă consider artist. Sunt de atâția ani. N-am vrut să mă îndepărtez foarte tare de la ceea ce sunt. Am luat decizia de a-i pune chitara pe umăr și am început să cânt pe străzile din Basel.


Așa am reușit să trec cumva peste lunile astea. De aici vine numele albumului… «Coins and Notes». Am făcut un disc pe care îl iau mereu cu mine, pe care îl mai vând aici, pe străzile din Basel. Pe monede și bancnote, cum zice titlul albumului…”, ne-a declarat Cristi Iakab.

Unul dintre recitalurile care au delectat pe deplin publicul prezent în această vară la festivalul internațional de jazz de la Gărâna a fost cel susținut de Marius Pop Band – formulă alcătuită din Marius Pop și membri ai Cristi Iakab & The Road Band – eveniment care a revenit în atenția melomanilor prin lansarea unui material filmat la fața locului pentru piesa „Isolation“. De-a lungul anilor Cristi Iakab a cântat într-o serie de proiecte și în 2000 a fondat trupa Cristi Iakab & The Road Band, care a susținut o serie de recitaluri și a editat și câteva piese alături de artistul american Dean Bowman.

„În funcție de ce se va întîmpla îmi voi face și planurile. De anul trecut orice plan este zadarnic. Sper ca totul să revină la normal căci mulți dintre noi am ajuns la situații limită, critică. Mereu încerc să văd partea plină a paharului. Fac ce îmi place. Și aici au fost moment care m-au mișcat. Văd lumea care se oprește pe stradă și care e dornică de muzică și de sentimentul de libertate pe care nu-l mai au de multăă vreme, stau și cântă alături de tine pe stradă… dansează cu tine.. .au fost niște momente extraordinare. Totuși… nu e ușor să treci prin perioada asta, ca artist”, a mai spus Cristi Iakab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.