Proiectul „Oxigen” a strâns până acum aproape 2 milioane de lei din...

Proiectul „Oxigen” a strâns până acum aproape 2 milioane de lei din donații pentru ajutorul pacienților COVID-19. Timișoara, pregătită pentru accelerarea campaniei de vaccinare

0
DISTRIBUIȚI

Deși țara noastră este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de vaccinări, oamenii și autoritățile reclamă că dozele sunt insuficiente.

„Centrele de vaccinare știu că sunt o grijă pentru cetățeni. Spitalele Timișoarei continuă să vaccineze personalul la rapel. Din 8 februarie vom intra în etapa în care se vor deschide noi fluxuri. Atunci, cu siguranță, la ISHO se va deschide centrul de vaccinare. Acolo sunt 8 fluxuri, la Vox Bussiness Center sunt tot 8 fluxuri, la Muzeul de Transport în comun alte 4 fluxuri așteaptă să fie deschise, la Incuboxx am pregătit 12 fluxuri, la clădirea de pe Intrarea Doinei sunt 8 fluxuri și la Casa Tineretului 8 fluxuri.


Timișoara e pregătită să vaccineze un număr mare de oameni, doar să ni se aloce doze și fluxuri de vaccinare. Am cerut să fie un criteriu de alocare cererea de vaccinare pentru că s-a ajuns la un turism de vaccinare. Știu că sunt probleme și la persoane cu handicap care nu sunt incluse în această etapă, nu vreau să comentez acum că nu are sens”, a spus, joi, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că există deja 320 de solicitări telefonice la call-centerul Direcției de Asistență Socială, care ajută timișorenii să se programeze la vaccin, când platforma va fi din nou disponibilă. De asemenea, 15 timișoreni care nu se pot deplasa au solicitat echipe mobile de vaccinare.

Dominic Fritz a mai vorbit și despre proiectul „Oxigen pentru Timișoara”, lansat de trei luni, despre care spune că a luat o amploare neașteptată și frumoasă, iar Fundația Comunitară îl gestionează acum.

Prin intermediul acestui proiect s-au adunat 1.762.000 de lei de la 256 persoane fizice și 33 de companii. Au fost distribuite 85 de concentratoare de oxigen atât în Timișoara cât și în județul Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.