Dana Borteanu cântă în noul videoclip live extras din concertul Retro Rock...

Dana Borteanu cântă în noul videoclip live extras din concertul Retro Rock 2

0
DISTRIBUIȚI

Dana Borteanu, actrița Teatrului German din Timișoara care este binecunoscută și în rândul melomanilor, apare într-un videoclip înregistrat în cadrul concertului Retro Rock 2, desfășurat luna trecută în București, interpretând remake-ul colaj Metropol – Cântec simplu/Atunci e bine. Concertul a avut loc ca o urmare firească a proiectului Rockul Carantinei, inițiat de către Iulian Vrabete, Doru „Rocker” Ionescu și Gabi Pipai Andrieș

„Am urmărit debutul proiectului Rockul Carantinei și, la un moment dat i-am scris lui Doru Rocker Ionescu, pe care îl știu de-o mică veșnicie și mi-a fost super drag mereu, că mi-ar face plăcere să particip și eu cu partea vocală într-o viitoare piesă. Doru a fost de acord și, la un moment dat, după câtva timp, mi-a scris că s-a gândit la un remake Metropol pentru mine, doar că băieții (Doru și Gabi Pipai Andrieș) nu erau încă hotărâți ce piesă anume se va face. În cele din urmă ne-am oprit asupra celor două piese „Un cântec simplu” și „Atunci e bine”. Având în vedere că erau faine amândouă, a fost destul de firesc să fie „cuplate” 2 în 1. A mai trecut ceva timp, eu l-am tot bătut la cap pe Doru și iată, că la un moment dat, a sosit și negativul.


A fost un cadou de început de martie 2021. Din nefericire, eu tocmai aveam covid în perioada aceea, după care a început carantina în Timișoara, deci a mai durat până am reușit să merg la Arad, la studioul JoyLiveSound, unde am imprimat vocile cu prietenul și toboșarul meu din trupa Scar, Sergiu Nădăban. Tot acolo am filmat și părțile de video pentru clip. Am fost cam contra cronometru, pentru că pe vremea aia trebuia să ajungem înapoi la Timișoara în timp util pentru carantina de noapte, care era încă în vigoare. Cât am stat „musai” în casă, am repetat piesa, cât am putut de bine, având în vedere că stau la bloc și am vecini și mă știu că nu cânt tocmai în surdină, mai ales când îmi place ce fac. În cele din urmă, pe la jumătatea lunii aprilie, am putut să le trimit – în sfârșit – materialul băieților la București, să se poată apucă să pună toate elementele cap la cap. Am avut privilegiul de a colabora cu niște oameni și muzicieni foarte mișto și le mulțumesc pe această cale tuturor“, spune Dana Borteanu despre acest remake.

Grupul orădean Metropol a fost fondat în 1968, în epoca beat, consacrându-l ca lider pe basistul Viranyi Attila. În luna mai a anului 2018 legendara formație a susținut un concert memorabil în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, la Reflektor Venue, în cadrul căruia spectatorii au fost martorii unui recital plin de șarm, condimentat cu multe povești și câteva dintre hiturile formației care a revenit cu această ocazie după 38 de ani în recital în Timișoara!

În cadrul evenimentului, Retro Rock 2, la fel ca și la prima ediție, au fost premiate personalități importante din peisajul cultural, care au susținut și promovat fenomenul muzical din România: Laurențiu Chiriac, Petru Umanschi, Andrei Partoș, Cornel Chiriac și Ionel Marchiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.