Poveștile din spatele celor mai populare parfumuri damă

Poveștile din spatele celor mai populare parfumuri damă

0
DISTRIBUIȚI

Există milioane de parfumuri damă pe piață, iar descoperirea celor mai bune și potrivite gusturilor tale este un proces dificil. Parfumurile extraordinare spun o poveste prin notele lor, măiestria cu care au fost create și emoțiile pe care le evocă. Parfumul potrivit ne poate da un impuls de încredere, ne poate evoca amintiri frumoase sau ne poate face să zâmbim.

Cele mai populare parfumuri damă ale momentului sunt cele care depășesc elementele de bază. Prin ingeniozitate și măiestrie, cele mai bune parfumuri pentru femei oferă ceva elevat. Fie că este vorba de o chemare la literatura clasică, de conservarea tehnicilor artizanale sau de o odă poetică pentru fenomenele naturale, ele se simt deosebit, iar asta este ceea ce toată lumea caută până la urmă.

Iată poveștile din spatele celor mai populare parfumuri damă.

Portrait of a Lady, de Frederic Malle

Există interpretări nesfârșite ale trandafirului și, în Portretul unei doamne, parfumului lui Frederic Malle, el întâlnește versatilitatea. Nota poate fi dulce sau picantă, senzuală sau sofisticată, în funcție de utilizare.

Totuși Portretul unei doamne duce această floare într-o direcție îndrăzneață. Trandafirul turcesc completează elemente pământești, cum ar fi paciuli, lemn de santal, tămâie și un strop de coacăz negru și zmeură.

Isabel Archer, eroina romanului lui Henry James, după care este numit parfumul, a fost un spirit pasionat și liber și este ușor să ne imaginăm că folosește niște Malle înainte de o noapte în Orașul Etern.

A Chant for the Nymph, de Gucci

Designurile lui Alessandro Michele pentru Gucci au ceva de basm. Designerul evocă adesea mituri și povești populare în lucrările sale, iar colecția de parfumuri damă Alchemist’s Garden a mărcii conține acea magie. Bineînțeles, A Chant for the Nymph centrat pe Plumeria (Frangipani) se ridică la înălțimea numelui său din altă lume. Pădurile tropicale au fost punctul de inspirație pentru parfum, dar notele sale de ylang-ylang și Tiare îl fac să pară direct din Narnia.

Soleil Brûlant, de Tom Ford

Tom Ford nu este un brand de modă, ci este un mod de viață. Designerul a cultivat o estetică atât de recunoscută încât, imediat ce îi auzi numele și cuvântul plajă, îți vin în minte gândurile la modele perfect bronzate cu ochelari de soare.


Ford a lansat mai multe parfumuri damă Soleil, dar cel mai recent, Soleil Brûlant, este cel mai luxos. Totul, de la sticla metalică ce arată ca o cărămidă de aur, până la utilizarea indulgentă a chihlimbarului, a tămâiei și a mierii negre, ilustrează luxul. Pe cât de extravagant este, Soleil Brûlant nu este obraznic. Adăugarea de note mai ușoare, cum ar fi piperul roz și mandarina, îl ajută să mențină o senzualitate subtilă.

Amyris Femme, de Maison Francis Kurkdjian

Calitățile Amyris Femme sunt evidente la primul miros. Visul floral al lui Francis Kurkdijian amestecă Amyris jamaican – o plantă cu flori cu un miros bogat de citrice – și iris florentin pentru a crea o încântare pentru simțuri. Este rar ca un parfum să fie la modă pe TikTok, dar în această vară, o recenzie entuziastă a parfumului a devenit virală. Desigur, nu trebuie să fii membru Gen Z pentru a aprecia creația lui Kurkdijian. Frumusețea strălucitoare și efervescentă a acestui parfum ar trebui să fie evidentă pentru toată lumea.

Vanilla Diorama, de Christian Dior

Știai că Christian Dior era pasionat de mâncare? Designerul iconic avea o părere puternică despre deserturi, iar favoritul său personal era un tort creat pentru el la celebrul restaurant parizian Maxim’s. Rețeta Diorama Gourmand a fost pierdută în istorie, dar asta nu l-a împiedicat pe Francois Demachy, parfumier din casa Dior, să-i aducă un omagiu. În conformitate cu spiritul dulce al meniului Maxim, Demachy a venit cu un parfum încărcat cu vanilie, rom și cacao. Notele precum paciuli și chihlimbar adaugă adâncime aromei, dar aspectul comestibil al amestecului final te va face să poftești la ciocolată zile întregi.

Blue Mediterranio Bergamotto di Calabria la Spugnatura, de Acqua di Parma

Când vine vorba de parfumuri de damă cu arome citrice și picante, Acqua di Parma este un expert. Începând cu 1916, parfumeria și-a perfecționat stilul de semnătură prin introducerea de noi variante în parfumurile lor ușoare și strălucitoare. În acest sens, Blue Mediterranio Bergamotto di Calabria la Spugnatura este o versiune executată cu atenție (și luxos) a unui concept de familie. Bergamota este un ingredient popular în parfumerie, dar cea mai puternică versiune a sa a fost utilizată aici prin intermediul „spugnaturii”, o tehnică artizanală care folosește bureți de mare pentru a extrage uleiul din fruct fără a contamina coaja. Tradiția spugnaturii permite Acqua di Parma să ofere o notă mai strălucitoare și mai îndrăzneață și o aromă îmbibată în istorie.

Voce Viva Intensa, de Valentino

Lady Gaga este muza și vedeta campaniei Voce Viva, parfumul floral al Valentino, și este ușor de văzut legătura dintre zeița popului și acest parfum. Deși este o artistă care depășește adesea limitele, Gaga apreciază tradiția, la fel ca și directorul de creație al lui Valentino, Pierpaolo Piccioli. În Voce Viva, contrastul dintre arta modernă și glamourul școlii vechi este în prim plan. Nu există nimic mai clasic decât notele precum floarea de portocal și iasomia, dar acestora li se oferă un impuls prin adăugarea de vanilie bourbon și mușchi erbaceu. Această combinație neașteptată constituie o experiență irezistibilă, amplificată în noua versiune Intensa a parfumului, care crește puterea și mărește volumul.