Politehnica U15 a fost la un gol distanţă de careul de aşi...

Politehnica U15 a fost la un gol distanţă de careul de aşi al Ligii Elitelor. Puştii lui Paul Codrea s-au oprit în turneul semifinal

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Fără îndoială, echipa sub 15 ani alb-violetă a fost revelaţia Academiei Politehnica în acest sezon al Ligii Elitelor. Elevii lui Paul Codrea au reuşit două victorii în turneul naţional semifinal disputat zilele trecute la Arad, dar nu a obţinut calificarea în faza finală din cauza golaverajului.

Poli U15 mai avea nevoie de un singur gol cu Universitatea Craiova în grupa a doua de turneu semifinal, disputat pe terenul de la Sânnicolau Mic, pentru a obţine biletele la turneul final chiar în locul oltenilor. Ieri s-a încheiat însă 2-1 prin golurile lui Bogdan Şteta şi Răzvan Goia, marcate pe final, iar gazda Atletico Arad şi U Craiova au mers mai departe.

În primul meci, junii lui Codrea au trecut cu 5-1 de Gloria Tăuţii-Măgherăuş, apoi au pierdut cu Atletico, scor 0-2.


Timişorenii au fost însă dezavantajţi la clasamentul în trei, unde arădenii şi apoi craiovenii, tot cu câte şase puncte, au stat mai bine prin criteriul golaverajului. Turneul s-a desfăşurat pe arena „Banatul” (Arad), între 6 şi 10 mai.

Antrenorul alb-violeţilor a remarcat cu această ocazie progresul jucătorilor săi, care s-au calificat în această fază după un turneu de sferturi de finală acasă, şi din care s-au calificat şi cei din Craiova.

„A fost un turneu bun, echilibrat, cu trei echipe foarte bune şi echipa din Maramureş, care clar a fost cenuşăreasa grupei de la început, dar şi ei s-au luptat şi au făcut o figură destul de frumoasă. Noi din păcate ieşim cu şase puncte şi ne-a lipsit doar un gol. Dar vreau să remarc progresul copiilor pe care i-am antrenat, pentru că, într-adevăr, am avut parte de o creştere şi un progres foarte mare. Şi cred că acesta e lucrul cel mai important. Copiii au progresat, au prins încredere în ei. Au văzut că fac faţă la nivel înalt şi sperăm ca anul viitor să ţinem ştacheta sus şi, de ce nu, să îmbunătăţim acest rezultat”, a declarat Paul Codrea, antrenor principal Politehnica U15.

Lot Politehnica U15: Albert Păsule, Mihai Enăşescu, Ştefan Botoca, Mario Matei (portari) – Eric Adam, Luca Ardel, Laurenţiu Axinia, Titu Bojin, Bogdan Bratu, Alexandru Cercel, Luca Chiş, Răzvan Diaconu, Călin Fazekaş, Darius Fotoniu, Răzvan Goia, Rareş Laza, Alexandru Matei, Medard Kulcsar, David Nagy, Angelo Radu, Deian Ranisav, Fabian Roşu, Rareş Sîrbu, Bogdan Şteta, Andrei Mircea, Damian Bogdan (jucători de câmp). Antrenor: Paul Codrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.