Doi luptători de la CS Heracle Timişoara, pe podium la Mondialul U20...

Doi luptători de la CS Heracle Timişoara, pe podium la Mondialul U20 din Bulgaria

0
DISTRIBUIȚI

Doi luptători de la CS Heracle, practicanţi ai stilului greco-romane, au urcat pe podium la Campionatul Mondial U20 de la Sofia reprezentând Republica Moldova. E vorba de Alexandru Solovei, care a obţinut medalia de argint la categoria 72 de kilograme, şi Alexandru Guţu, medaliat cu bronz la categoria 77 de kilograme.

Solovei a fost învins în finală de Gurban Gurbanov (Azerbaidjan). În drumul său spre ultimul act al întrecerii din ţara vecină, el a câştigat meciurile cu Merey Maulitkanov (Kazahstan, în calificări), Sheroz Ochilov (Tadjikistan, în optimile de finală), Arman Khachikyan (Armenia, în sferturile de finală) şi Amir Ali Abdi (Iran, în semifinale).

Alexandru Solovei avea deja în palmares un titlu de campion mondial şi unul de campion european, performanţe izbutite anul trecut la categoria de vârstă U17 (cadeţi).

Alexandrin Guţu a cucerit medalia de bronz la categoria 77 de kilograme, reuşind să-l învingă în finala mică pe Khasay Hasanli (Azerbaidjan).


În semifinale, el a fost depăşit de Yuksel Saricicek (Turcia), iar anterior a obţinut victorii împotriva luptătorilor Omar Satayev (Kazahstan, în calificări), Sachin Sachin (India, în optimile de finală) şi Masoud Ali Akbar Kavousi Ghafi (Iran, în sferturile de finală).

Alexandrin Guţu este multiplu campion mondial şi european la mai multe categorii de vârstă, cucerind şi titlul olimpic de tineret în 2018 la Buenos Aires.

Alţi doi sportivi de la CS Heracle s-au aflat pe saltea la Sofia. Alexei Hahlovschi (categ. 67 kg) a fost învins în calificări de Kanan Abdullazade (Azerbaidjan), iar Mihai Guţu (categ. 82 kg) s-a înclinat în optimile de finală în faţa lui Alperen Berber (Turcia). Cel din urmă este cadet şi a participat la mondialul U20 deşi pe tabloul de concurs s-au aflat adversari cu trei ani mai în vârstă decât el. Mihai Guţu a devenit în acest an, la Bucureşti, campion european la categoria de vârstă U17 (cadeţi).

Cei patru luptători care se pregătesc la Vila Heracle din comuna Ghiroda au fost însoţiţi de antrenorii Roman Zgardan şi Mihail Cucul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.