Ghid de mobilă bucătărie: Cum să alegi fiecare detaliu de care vei...

Ghid de mobilă bucătărie: Cum să alegi fiecare detaliu de care vei avea nevoie

0
DISTRIBUIȚI

Bucătăria este adesea inima casei. Familiile se adună aici pentru a coace prăjituri, prietenii se adună pentru a petrece timp unii cu alții, iar încăperea în sine conține ingredientele de care avem nevoie pentru a face aceste lucruri să se întâmple.

Mulți oameni petrec mult timp în bucătăria lor, așa că această încăpere merită puțină atenție atunci când vine vorba de amenajarea ei. Fie că îți proiectezi bucătăria de la zero, fie că o remodelezi sau pur și simplu înlocuiești câteva lucruri, există mai multe considerente pe care trebuie să le cunoști.

Întreținere

Bucătăriile pot deveni destul de murdare, mai ales dacă le folosești mult. Aici au loc deversări, pete și tot felul de alte probleme, așa că este important să te gândești la întreținere atunci când alegi electrocasnicele, blaturile, dulapurile sau mesele. Folosește materiale de mobila bucatarie care sunt ușor de păstrat curate și cu aspect plăcut și ia în considerare culori care nu vor arăta firimiturile sau petele.

Accesibilitate și design

Bucătăria este poate spațiul din casa ta care are cea mai mare nevoie de o planificare atentă. Vrei să te asiguri că alegi mobila bucătărie astfel încât să lași un spațiu adecvat pentru ca mașina de spălat vase să se deschidă fără să lovească alte dulapuri.

Preferințe de stil

Stilul tău personal ar trebui să se reflecte în bucătăria ta. Fie că îți place aspectul modern aerodinamic sau mai tradițional din lemn, vei găsi mobilă bucătărie, dulapuri, blaturi și aparate care să se potrivească nevoilor tale.

Costuri

Determinarea bugetului înainte de a începe este probabil cel mai important pas în planul de amenajare a bucătăriei. Decide cât vrei să cheltui pe mobilă bucătărie și aparate de bucătărie și apoi fă o listă cu prioritățile tale de top.

Tipuri de bucătării

Există trei tipuri de bază de mobilă bucătărie, dar luarea în considerare a unui triunghi de lucru și de modul în care vei folosi bucătăria este la fel de important, indiferent de tipul de bucătărie pe care îl ai.

  • Bucătărie liniară

O bucătărie liniară are două linii paralele. Este adesea denumită bucătărie galerie. Poți trece cu ușurință de la un capăt la celălalt, cu blaturi și dulapuri de o parte și de alta. Este de obicei îngustă și se găsește mai ales în casele mai mici.

Bucătăriile galerie folosesc dulapurile foarte economic, motiv pentru care sunt o alegere atât de populară pentru casele mici.


Elimină nevoia de dulapuri de colț, care folosesc fiecare centimetru de spațiu fără risipă. Este un design necomplicat, care are nevoie de mai puține atingeri speciale pentru a funcționa, ceea ce duce la o construcție rentabilă.

  • Bucătărie în formă de L

O bucătărie în formă de L este exact ceea ce sună. Este amplasată pe doi pereți care se desfășoară perpendicular unul pe celălalt. Este o dispunere practică care funcționează pentru orice dimensiune de bucătărie. Colțul va necesita un design mai atent al dulapurilor pentru a te asigura că maximizezi spațiul cu un minim de risipă.

O formă de L oferă o mulțime de flexibilitate atunci când vine vorba de zonele de lucru și de amplasarea aparatelor.

  • Bucătărie în formă de U

Aceasta este formată din trei pereți care formează un U și conțin blaturi, dulapuri și aparate. Aceasta este dispunerea perfectă pentru bucătăriile mari și oferă o mulțime de spațiu de depozitare. Ar putea funcționa și pentru o bucătărie mai mică, dar dulapurile superioare pe trei pereți o pot face să se simtă strâmtă.

În acest caz, cel mai bine este să păstrezi dulapurile superioare doar pe doi pereți și să folosești rafturi deschise pe al treilea. Acest lucru oferă o senzație mai deschisă.

Dulapuri

Dulapurile sunt una dintre cele mai importante piese ale bucătăriei deoarece ele vor ascunde toate ustensilele și aparatele de care ai nevoie pentru a găti. Aici principala alegere de mobilă va fi între aparate încorporate, pentru care mobila bucătărie trebuie aleasă special și pe comandă, sau mobilă bucătărie clasică, lângă care vei alipi doar aparatele de bucătărie precum frigiderul și aragazul. Este important și materialul mobilei, care va asigura rezistența. În plus, nu uita de detalii precum închidere silențioasă a ușilor sau rafturi rotative pentru eficiență mai mare a spațiului.

Scaune

Odată ce te-ai decis asupra dulapurilor, scaunele pot fi un pic mai ușor de găsit. Nu numai că există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește tipurile de scaun bucatarie din care poți alege, dar în cadrul fiecăruia există o gamă nesfârșită de stiluri.

Scaune de bar

Scaunele de bar vin în diferite înălțimi și stiluri. Sunt opțiuni excelente pentru scaunele pentru tejgheaua de la înălțimea barului, dar poți alege metal, pânză sau lemn. De asemenea, poți alege înălțimea de care ai nevoie, dacă vrei ca scaunul să aibă sau nu spătar și dacă este sau nu pivotant.

Mese și scaune

Mesele vin în toate dimensiunile, formele și stilurile diferite. Dacă ai o bucătărie de tip „eat-in”, dimensiunea spațiului va determina cât te poți extinde, dar probabil că va putea găzdui doar 2-6 persoane. Ar trebui să lași suficient spațiu pentru ca oamenii să intre și să iasă de pe scaunele lor și să poată naviga în continuare prin restul bucătăriei.

Scaunele au mai multe scopuri în bucătărie. Acestea înconjoară masa de bucătărie pentru a mânca, dar ar putea fi, de asemenea, ascunse într-un colț sau într-un colț de mic dejun pentru locuri suplimentare atunci când ai oaspeți.

Scaunele ar trebui să alunece ușor sub masă atunci când nu sunt folosite, chiar dacă au brațe. De asemenea, nu trebuie să se potrivească cu masa sau între ele. Este popular să ai un set nepotrivit și poate fi foarte interesant într-un spațiu non-formal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.