Optimism la Politehnica înainte de plecarea spre Slobozia: „A fost o săptămână...

Optimism la Politehnica înainte de plecarea spre Slobozia: „A fost o săptămână extraordinară de pregătire”. Cazul Doru Andrei, „clasat”

0
DISTRIBUIȚI

În mare nevoie de puncte, Politehnica Timişoara are un nou meci foarte greu în Liga 2. Alb-violeţii joacă duminică în fieful fruntaşei Unirea Slobozia, grupare întărită chiar cu ex-bănăţeni în ultima perioadă şi care e cotată cu pretenţii chiar la promovare. Cu toate acestea discursul preşedintelui Ovidiu Cuc e plin de optimim înaintea jocului din Ialomiţa.

„Deplasarea o vom face în formulă completă, aproape, jucătorii sunt pregătiţi. Săptămâna aceasta a fost o săptămână extraordinară de pregătire, ceea ce ne dă speranţe şi încredere în echipă pentru următorul meci. Vom pleca mâine dimineaţă şi sperăm să ajungem cu bine pentru meciul de duminică dimineaţa… Dumnezeu să ne ajute, să venim cu cât mai multe puncte de la Slobozia … Lotul este acelaşi, bine pregătit, şi cu siguranţă vom avea o surpriză duminică, în sensul că mergem cu tot sufletul, cu toată pregătirea pentru a aduce punctele acasă”, a declarat Ovidiu Cuc, preşedintele executiv al Politehnicii.

Conducătorul a vorbit şi despre întârzierile cu banii, rare spre deloc în istoria noii societăţi: „Cu banii se rezolvă săptămâna viitoare… în momentul de faţă situaţia financiară, economică, este stabilă, săptămâna viitoare se vor plăti salariile şi nu avem motive pentru a nu ne pregăti la parametri maximi şi să dăm totul pe teren. Echipa a demonstrat o altă atitudine în ultimele meciuri şi continuăm în această linie, rezultatele trebuie să apară”.

„Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă puternică, joacă de doi ani împreună, sunt şi bine consolidaţi, dar şi noi mergem acolo ca să scoatem un rezultate. De egalitate sau chiar de victorie. Pentru că săptămâna aceasta lucrurile au mers bine din toate punctele de vedere. Chiar au mers bine de când s-a şi înnoit staff-ul, pentru că se lucrează bine… În ultima perioadă nu se lucrase aşa bine, cu plecări, cu veniri… nici jucătorii nu erau aşa implicaţi… Lotul este în mare parte complet, cu mici accidentări, (jucătorii) e posibil să se şi refacă până la ora jocului”, a spus „secundul” Toni Foale, care i-a ţinut locul lui Tavi Benga la conferinţa de azi.


„Principalul” având o problemă personală de rezolvat.

Vestea bună principală e că lotul de 20 al timişorenilor pentru acest duel e aproape de cel ideal în condiţiil date. În continuare nu se poate miza pe tinerii Gologan şi Huminic, cel din urmă operat recent.

Popescu, încântat

Poate jucătorul cu cel mai bun moral din lotul Politehnicii e atacantul Patrick Popescu, cu gol la debutul pe „Ştiinţa” ca titular, jucătorul crescut la „U” Cluj e chiar mulţumit de ce a găsit la noua formaţie. „Vreau să mulţumesc staffului şi colegilor pe această cale, m-au întâmpinat foarte bine şi m-au ajutat foarte mult în a mă adapta aici. M-am simţit de la început apreciat şi oamenii m-au aşteptat cu braţele deschise, mi-au oferit tot ce am nevoie pentru a mă simţi cât mai bine. Sunt aici de două-trei săptămâni, de când am ajuns era deja stafful nou şi noua conducere. Eu văd foarte mult potenţial, sincer. Văd foarte multe lucruri pozitive, care sunt tot mai multe şi mai dese de la zi la zi şi sunt 100% sigur că putem face o figură frumoasă… Eram focusat să plec din ţară, dar nu s-a concretizat nimic şi am avut această oportunitate şi când ai oportunitatea să joci pentru Poli Timişoara, nu refuzi. Mai erau variante… asta s-a întâmplat la trecut. Nu ştiu ce importanţă ar avea acum. Acum sunt la Poli, sunt foarte fericit că sunt aici şi sunt pregătit să dau totul pentru această echipă”, a conchis Patrick Popescu.

Partida Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara se dispută duminică, de la ora 11.00 (televizat), în runda a 11-a a Ligii 2. Alb-violeţii au doar şase puncte şi ocupă penultimul loc, în timp ce gazdele, pregătite de Costel Enache sunt pe 5, cu 18 puncte. La mijloc de săptămână, în Cupă, ialomiţenii au cedat cu FC Voluntari acasă, scor 0-1.

Doru Andrei, caz închis de „tranzacţia încheiată între părţi”

După câteva luni de tergiversări cazul plecării lui Doru Andrei la FC Voluntari, deşi avea contract valabil cu Politehnica, pare să fi ajuns la final printr-o „cale de mijloc”. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a clasat cazul deoarece a luat „act de tranzacţia încheiată între părţi”. Politehnica a renunţat la judecată, aparent urmând să se aleagă cu o sumă de bani din partea jucătorului, posibil şi cu un procent dintr-un eventual viitor transfer.

Reamintim că jucătorul plecase în vară fără acordul clubului, ilfovenii speculând o potenţială eroare, neînregistrarea regulamentară a contractului la federaţie. Bănăţenii au arătat atunci că mai aveau timp să înregistreze actul. Între timp fotbalistul de 19 ani a şi jucat pentru noua echipă. Acesta a riscat o suspendare drastică prin alegerea de a semna şi cu FC Voluntari după participarea la Europeanul U19, unde s-a remarcat şi mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.