Bănățeanul Toni Dijmărescu este noul chitarist al formației Altar

Bănățeanul Toni Dijmărescu este noul chitarist al formației Altar

0
DISTRIBUIȚI

Noul chitarist al formației Altar este Toni Dijmărescu, artstul născut în orașul nostru care de-a lungul ultimilor ani a fost implicat cât se poate de activ în viața muzicală a țării noastre.

„Prieteni! Așa cum v-am promis, avem o surpriză pentru voi. Am hotărât ca de anul acesta să mai punem un motor turbo la mașinăria Altar. Astfel, după 24 de ani, revenim la formula cu doi chitariști, în dorința de a da o noua dimensiune show-urilor noastre. Începând de azi ni se va alătura cu forțe noi, entuziasm, profesionalism, virtuozitate și rafinament unul dintre cei mai prodigiosi chitariști din România! Endorser Ibanez Germania, foarte activ și implicat în multe proiecte naționale și internaționale, cu seriozitate nemțească dar cu inimă de român , în aplauzele noastre își face întrarea în scenă noul nostru camarad Toni Dijmărescu. Să-i spunem cu toții bun venit la bord!“, au transmis membrii formației Altar.

Născut la Timișoara, chitaristul Toni Dijmărescu a copilărit în Reșița, unde a devenit cunoscut datorită aparițiilor sale în formațiile Crater, Necroticism sau Screaming Heads, iar la sfârșitul anului 1996 a părăsit țara noastră cu destinația Germania.


Artistul a rămas conectat la viața muzicală a zonei și a cântat alături de Desant, Grigore Bujor Hariga, Arpi Kajtar, Mircea Bunea , Horea Crişovan, MarkOne1 & The Brothers, Narcisa Suciu, Liviu Hoisan (Tectonic), Rising Shadow, Rock ’n Ghena, PHF, Her Prayers Fail, Heilige Bruehder, Tankard și alții. În 2015, Toni a lansat, alături de MarkOne1 & The Brothers, un single numit „Tâlhărie pe faţă“, în care se vorbeşte despre înstrăinarea pădurilor şi a zăcămintelor, dezmembrarea sau lăsarea în paragină a industriei şi, cel mai trist, despre nepăsarea celor care pot opri toate acesta, iar în 2017, alături de Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu, Toni a pus bazele proiectului Reşiţa Rocks care în anul 2020 a lansat albumul „Născuți din foc“, cu o grafică ce cuprinde un booklet cu textele tuturor pieselor, poze de arhivă și un eseu scris de Doru „Rocker” Ionescu, realizată de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborarile sale cu Goodbye To Gravity, White Walls sau Bucium. Anul trecut, trupa Manic Sinners a lansat albumul de debut „King Of The Badlands“, la casa de discuri italiană Frontiers Music. Formația alcătuită din Ovidiu Anton, Adrian „Baciu” Igrișan și Toni Dijmărescu a realizat un album mixat și masterizat de către celebrul muzician și inginer de sunet, Alessandro Del Vecchio.

Înfiinţată în 1991 la Cluj-Napoca, formaţia Altar s-a impus de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai prestigioase trupe rock din România. La sfârșitul anului trecut grupul a lansat cel de-al șaselea album de studio, intitulat „Rapsodia Românească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.