Cod galben de viscol cu rafale de 90 km/h. Vezi ce zone...

Cod galben de viscol cu rafale de 90 km/h. Vezi ce zone sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a transmis miercuri două noi avertizări, de tip Cod galben, care anunţă vânt de 90 km/h la munte, viscol și strat consistent de zăpadă, precum și vânt puternic în Transilvania și Oltenia. În București vremea se va încălzi.

Prima avertizare vizează zona de munte şi este valabilă de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1.700 de metri înălțime, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea Cod galben este valabil de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00 și anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Tot de miercuri dimineață până vineri dimineață, în București vremea se va încălzi față de zilele anterioare, astfel că vor fi temperaturi maxime 7…9 grade și minime de -4…-1 grad.

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații slabe mixte va fi redusă.


Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (2 februarie) când va atinge viteze de 45…50 km/h.

Recomandările pompierilor pentru codul galben de viscol:

– Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

– Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.