Război în Ucraina, ziua 390. Rachete de croazieră rusești distruse în explozia...

Război în Ucraina, ziua 390. Rachete de croazieră rusești distruse în explozia din Crimeea

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: TASS

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că o explozie produsă în orașul Djankoi din Crimeea a distrus rachete de croazieră rusești destinate flotei Moscovei din Marea Neagră.

Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a difuzat imagini care, potrivit acestuia, ar fi arătat zona gării din oraș.


Imaginile arătau o singură explozie puternică, urmată de o coloană de fum pe cer.

Nu a fost posibilă verificarea informației, conform The Guardian.

„O explozie în oraşul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată”, a declarat principala direcţie de informaţii a Ministerului Apărării (SBU), notează și Reuters/

SBU a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafaţă ale flotei ruse din Marea Neagră, au o rază de acţiune operaţională de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, șeful administrației din Djankoi, instalat de ruși, a spus că orașul a fost atacat de drone, iar un bărbat de 33 de ani a suferit o rană de la o dronă doborâtă. Acesta a fost dus la spital.

TASS l-a citat pe Ivin, care a declarat la televiziunea Krym-24 că o casă, o școală și un magazin alimentar au luat foc, iar rețeaua electrică a fost afectată.

Ucraina a organizat o serie de atacuri îndrăznețe asupra unor obiective din Crimeea. În august anul trecut, rachete au distrus mai multe avioane de la o bază aeriană de pe coasta de sud-vest a peninsulei, iar autoritățile ucrainene au revendicat ulterior responsabilitatea pentru atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.