SCM USV Timișoara și-a aflat programul din Liga Națională 2023. ”Leii”, în...

SCM USV Timișoara și-a aflat programul din Liga Națională 2023. ”Leii”, în prima grupă valorică a campionatului cu format iarăși modificat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM USV Timişoara – arhivă
Aproape an de an FR Rugby modifică formatul competiției și întoarce pe toate părțile zestrea săracă de echipe la nivel de seniori (și nu numai). Dacă în stagiunea trecută au fost două grupe inițiale, în 2023, SCM USV Timișoara a aflat că face parte din grupa de elită din trei categorii valorice stabilite de federali. În prima rundă, pe 1 aprilie, ”leii” vor da piept acasă cu Dinamo București.

CSM Știința Baia Mare, Steaua, Dinamo și Universitatea Cluj mai fac parte din această elită a rugby-ului românesc. Următoarea serie este compusă din Știința Petroșani, CS Năvodari, Politehnica Iași, CSM Galați și Grivița UNEFS București, iar a treia le include pe RC Bârlad, RC Gura Humorului, CSM Bucovina Suceava și CSU Alba Iulia, ultima, o formație cu grave probleme financiare (și existențiale) în anul 2022. 

Astfel, nu e glumă, pe 1 aprilie va începe noul sezon, destul de târziu în primăvară, ținând cont de alte sporturi de echipă. Primul derby cu Baia Mare pentru bănățeni va fi pe 22 aprilie, tot pe teren propriu.

Programul SCM USV Timișoara:

·       1 aprilie, cu Dinamo București, acasă

·       8 aprilie, etapă liberă

·       15 aprilie, Universitatea Cluj, acasă

·       22 aprilie, CSM Știința Baia Mare, acasă

·       29 aprilie, Steaua București, în deplasare

·       6 mai, Dinamo, în deplasare

·       13 mai, etapă liberă

·       20 mai, Cluj, în deplasare

·       27 mai, Baia Mare, în deplasare

·       3 iunie, Steaua, acasă

”După această primă fază, jucătorii de echipă națională vor intra în cantonament, cu începere din 17 iunie.


Fără aceștia, echipele din Liga Națională vor continua cu faza a doua, în care se vor forma alte grupe, cu echipe din fiecare serie, în funcție de clasarea din prima parte a campionatului”, se arată în comunicatul clubului. Așadar, lucrurile se complică, pe hârtie cel puțin.

Ultima parte a sezonului, play-off-ul și play-out-ul, se vor disputa din luna octombrie, după Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.