Pianistul Teo Milea pregătește un spectacol special: „Cu siguranță nu ajungi să...

Pianistul Teo Milea pregătește un spectacol special: „Cu siguranță nu ajungi să faci sume cu șase zerouri din genul meu muzical”

0
DISTRIBUIȚI

Teo Milea va susține un concert extraordinar cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, alături de el la acest eveniment urmând să fie prezenți și Ionuț Cădariu (flaut) și Adrian Șchiopu (tobe).

Concertul organizat de Primăria Municipiului Arad și Filarmonica Arad va cuprinde compoziții ale pianistului Teo Milea, născut la Chișineu Criș, care a urmat cursurile Facultății de Muzică de la Universitatea de Vest din Timișoara. După terminarea studiilor, Teo Milea a făcut parte din câteva trupe, iar în luna iulie a anului 2012 a lansat la Timișoara albumul „On white… and black keys“, urmat mai apoi în 2015 de discul „Open Minds” care a fost lansat printr-un concert la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

Înaintea concertului care va avea loc miercuri, 14 februarie, de la ora 19, la Filarmonica din Arad, am realizat un scurt interviu cu artistul care în timpul concertelor sale își delectează spectatorii (și) cu o serie de anecdote…

– Cu doi ani în urmă ai cântat alături de Implant pentru Refuz la concertul lor care a avut loc la Faber în Timișoara. Ce a reprezentat această colaborare pentru tine și cum te împaci cu muzica rock?

– Încă din copilărie ascultam muzică rock pe lângă muzică clasică, pe care o studiam. Îmi plăcea foarte mult când auzeam toba în trupele rock și mă imaginam fiind clăpar într-o trupă de rock. De-a lungul timpului am trecut prin mai multe formule cu toboșari și experiențele au fost foarte plăcute.


Cu băieții de la IPR am o prietenie veche și la un moment dat am primit invitația de la Vali, de a mă alătura pe o piesă de-a lor. Am acceptat instant și rezultatul îl șțiți cu toții. A fost vreme bună locul 1 pe radio.

– Pregăteșți un spectacol special la Filarmonica din Arad. Ce piese vei cânta?

– Invitația a venit din partea Filarmonicii Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad pentru data de 14 Februarie. Pentru că am trei proiecte muzicale, am hotărât cu prietenii mei, Ionuț Cădariu – flaut și Adi Șchiopu – tobe, că vom face un concert în care vom presăra din toate. Pian solo, pian – flaut, pian – tobe.

– Ce părere ai de Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023? 

– Despre ceva ce nu cunosc nu pot să îmi dau cu părerea. Sper că a ieșit bine.

– Cum vezi showbusinessul românesc… se poate trăi din muzică în țara noastră?

– Fiecare gen muzical își are publicul lui. Cu siguranță nu ajungi să faci sume cu șase zerouri din genul meu muzical, dar viața pe care o am și bucuria cu care urc pe scenă în fața publicului meu întrece cu mult financiarul. Zâmbete și momente de neuitat nu vei putea cumpăra niciodată, cum de altfel nici sănătatea nu o poți cumpăra. Iar publicul meu este cel mai bun medicament pentru mine.

– Ce planuri muzicale ai pentru viitor?

– Planurile pot fi anulate în doi timpi și trei mișcări, după cum am văzut nu demult. Așadar merg doar pe ce îmi cere sufletul și lucrez cu oameni tare dragi. În 2023 am început să lucrez cu Adi Șchiopu la materialul de pian și tobe, proiect la care ne gândim din 2015 și pe care îl vom finaliza în această primăvară. Mai este un proiect la care voi începe să lucrez în vară, dar va fi pus în scenă doar în toamna lui 2025, pentru că este mult de scris pentru un număr mare de instrumentiști. Pentru 2024 și mai departe… sănătate și pace să avem cu toții, că doar așa ne vom putea bucura de ceea ce ne va fi dat să facem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.