Politehnica a bătut greu la Pecica, dar a doborât un record negativ...

Politehnica a bătut greu la Pecica, dar a doborât un record negativ în deplasările din „C”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Druckeria / Facebook

Politehnica Timişoara a obţinut trei puncte mari astăzi pe terenul Progresului Pecica, formaţie care îşi dispută cu Buziaşul ultimul loc ce duce în play-off-ul C8. Singurul gol al partidei a fost marcat de golgheterul David Popa în minutul 22. A fost prima reuşită a alb-violeţilor în prima repriză a unui joc disputat în deplasare în acest sezon!

Poli, însoţită bineînţeles de o galerie numeroasă, circa 200 de timişoreni făcând deplasarea relativ accesibilă în Lunca Mureşului, putea deschide scorul încă din minutul 3. În urma unui corner, Markos Gakos, care s-a „lansat” în ţară chiar de la alb-violeţi s-a opus de două ori la aceeaşi fază din câţiva metri.

În minutul 15 Curescu, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a şutat pe lângă ţintă din poziţie centrală. Apoi şapte minute mai târziu o minge lucrată de el a fost recentrată pe jos în careul mic de Pamfile, folosit extremă stânga, şi David Popa a îndeplinit o formalitate poate, dar una foarte importantă. La 1-0 elevii lui Paul Codrea au fost mai relaxaţi şi şi-au făcut jocul obişnuit de pase în prima parte.

Repriza secundă a fost total opusă şi Poli a trăit periculos până la ultima fază a prelungirilor generoase dictate de un arbitru din Cluj care a lăsat jocul prea liber. Ceea ce a şi generat câteva faze periculoase pentru jucători, în special cei oaspeţi. În minutul 66 acelaşi Curescu a rămas întins pe gazon. Deşi nu s-a fluierat nimic, jucătorul gazdelor a rămas îngrijorat lângă polist, care şi-a revenit cu greu după întreruperea forţată a jocului. Robert Curescu nu a mai putut continua deşi s-a ridicat în cele din urmă pe margine şi a fost înlocuit cu Mura. Gazdele şi-au înteţit presiunea la poarta lui Murariu pe final. În minutul 73 Borcea, la cam singura fază periculoasă din acţiune a Progresului, a ratat execuţia din marginea careului mic. Dar apoi Pecica a beneficiat de mai multe faze fixe, unele acordate destul de uşor. Totuşi, putea fi şi 2-0 pentru timişoreni. Mai întâi Bocşan (min. 81) a trimis alături după ce Gakos a ieşit greşit pe centrare, apoi Mura (90+4) a trimis în portarul cu origini greceşti în postură de unu la unu şi nu a spart astfel gheaţa în campionat. La faza următoare la una dintre acele „libere” pe care Poli trebuia să le evite, un alt „ex”, Bozian, a trimis în bara din dreapta lui Murariu apoi mingea a ieşit în aut. Poli a mai suferit pe final, dar până la urmă a încheiat cu brio primul joc în care a spart recordul negativ de a nu marca în prima parte a unui meci „afară” în Liga 3 2023-24.

Prin acest succes Politehnica o înlocuieşte pe locul 2, din nou, pe conjudeţeana Peciu Nou după ce nou promovata a mai stat o zi pe această poziţie prin succesul de ieri, scor 4-2 cu Lipova.


Ambele au 36 de puncte înaintea ultimei runde din sezonul regular şi se întâlnesc în meci direct sâmbăta viitoare (ora 15), pe „Electrica”. Desigur, Bihorul şi-a păstrat avansul de şapte puncte prin succesul de azi de la Cermei, cu 2-0. Pecica merge la Bihor, se află pe 4 cu 31 de puncte, şi speră mai mult ca Şoimii Lipova s-o încurce pe Buziaş (29 pt.) în runda 18.

Progresul Pecica: M. Gakos – Salka, Wild (80, S. Pop), Nasiru, Aldan – Arsene (cpt., 61, Bozian), Iuga (46, Avalumum) – L. Bodri, Borcea, D. Răchită – Paşcalău. Antrenor: Dan Stupar.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), A. Vlaicu, R. Ciurel – V. Prună (90+4, D. Roşu), Pureca, Olariu (82, I. L. Rotariu) – Curescu (69, Mura), D. Popa, Pamfile (82, M. Oprea). Antrenor: Paul Codrea.

„Nu a ieşit un meci foarte spectaculos. Pentru că şi terenul nu e în condiţii foarte bune, cel puţin astăzi nu a fost. Noi am reuşit să înscriem, apoi am reuşit să ne apărăm destul de compact. Nu au avut mari ocazii, doar din faze fixe şi pe final un pic au pus presiune… Chiar dacă au dominat teritorial. A fost şi tactic, dădusem gol şi era clar că încercam să-i prindem pe contraatac. La cât au muncit remarc toată echipa. Dar dacă ar fi unul, Curescu, jucător sufletist, sperăm să fie bine, e ok, dar mai trebuie să facă un control. Dar toată echipa a muncit, Bocşan a ieşit cu crampe, David Popa muncea ca un fundaş. Toată echipa s-a sacrificat şi doar aşa putem obţine rezultate importante, când se sacrifică toată lumea. Nu înseamnă că dacă am câştigat aici nu o să ne mai întoarcem o dată sau de două ori. Nu e diferenţă mare între noi şi Peciu sau noi şi Oradea, oricine poate să bată pe oricine”, a declarat Paul Codrea, antrenorul principal al Politehnicii, pentru Radio Zestrea, care a asigurat transmisiunea în direct a jocului.

„O înfrângere grea, am dorit foarte mult să obţinem maximum. Din păcate am început ezitant, adversarii au ştiut să gesioneze acel minimum avantaj. Chiar dacă am dominat în repriza a doua nu am putut înscrie… Sigur, situaţia s-a complicat puţin, avem joc foarte greu la FC Bihor, în timp ce adversarii joacă la Lipova… Ne jucăm şansele până la capăt. Sunt destul de mulţumit de repriza secundă, jucătorii s-au implicat în ceea ce înseamnă efort, sarcinile de joc. În prima i-am lăsat să vină peste noi, din păcate ăsta de deznodământul. Matematic mai sunt şanse. Noi avem un meci mult mai greu…”, a spus Dan Stupar, tehnicianul pecicanilor, pentru aceeaşi sursă.

Prelungiri şi o (nouă) problemă

În săptămâna premergătoare partidei de la Pecica, Poli a anunţat mai multe prelungiri de contracte, astfel Fabian Marincu, absent şi azi din motive medicale, cât şi Mario Oprea, un alt produs propriu, au semnat noi contracte cu clubul până în 2028, primului îi expira înţelegerea veche în vara viitoare. De asemenea, Radu Ciurel şi-a prelungit înţelegerea cu clubul alb-violet până în 2027.

O veste mai puţin bună înaintea meciului a venit de la comisiile federale, acolo unde fostul angajat Doru Plăviţu, director general în toamna lui 2022, când clubul mai spera la salvare în „B”, s-a îndreptat spre FRF pentru salariile restante. Primul termen în acest dosar cu nr. 225/CL/2024 la CNSL e în 28 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.