Nica şi Simonis continuă războiul primarilor. Ce transferuri au anunţat astăzi fiecare

Nica şi Simonis continuă războiul primarilor. Ce transferuri au anunţat astăzi fiecare

0
DISTRIBUIȚI

Războiul dintre Alin Nica şi Alfred Simonis continuă în contextul în care la Bucureşti au loc negocieri PNL-PSD despre susţinerea comună a lui Nicolae Robu la Primăria Timişoara şi o listă comună la Consiliul Local, în timp ce Alfred Simonis să fie candidatul comun pentru fotoliul de şef CJ Timiş şi să fie liste comune de consilieri judeţeni.

Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, a anunţat azi un nou transfer dintre primarii altor partide. Ilie Golubov, primarul PSD al comunei Remetra Mare sa s-au alăturat cu echipa sa în PNL Timiș pentru alegerile locale din acest an. „Deciziile de întregire a echipei au fost și vor rămâne în limitele decenței, fără spectacole mediatice, din rațiuni de bun simț în politică. Venirea primarului Ilie Golubov în PNL este un eveniment important în viața partidului nostru, mărirea echipei cu oameni de valoare fiind esențială. Nu vreau însă să transformăm un astfel de moment într-o hrănire a orgoliului politic”, a spus Alin Nica.

Nu este prima „achiziţie” a PNL Timiş dintre primarii care şi-au câştigat mandat candidând din partea altor partide. Pprimarul comunei Giarmata, Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel (foşti la PMP), și primarul comunei Otelec, Silvia Fechete (ex-Pro România) se alăturaseră deja oficial PNL iar în perioada următoare se anunţă şi alte nume de primari şi viceprimari care vor face „pasul”.

În schimb, Nica a spus despre primarii care părăsesc partidul (pentru PSD) că sunt chiar şantajaţi: „În același timp îi asigur pe toți cei interesați că mi-ar părea rău dacă unii dintre actualii membri ai echipei ar pleca, tentați de diverse promisiuni.


Ar fi decizia lor și aș repecta-o. Nu pot însa să fiu de acord cu șantajul și cu amențările. Stiu că sunt câțiva primari PNL din Timiș care au fost constrânși să semneze adeziuni în alb la un alt partid în ideea că aceste hârtii vor fi scoase în momentul în care primarii PNL nu răspund la comenzile persoanei care a orchestrat acest plan golănesc. Am discutat situația cu colegii mei din Comisia Juridică a PNL Timiș și concluzia este că avem de a face cu o practică periculoasă, aflată la limita legalității pentru cei care amenință. În schimb, cei care au căzut în capcana acestui joc, vor fi apărați de avocat, iar noi, echipa PNL rămânem alături de ei”.

Tot azi, Alfred Simons, a avut un anunţ „invers”. Virgil Ciocea, primarul comunei Pietroasa, ales în funcţie din postura de membru PNL, s-a alăturat PSD. „Virgil se înscrie cu brio în rândul primarilor performanți, criteriu foarte important pe care l-am anunțat în mai multe rânduri, și a reușit să implementeze la Pietroasa o serie de proiecte importante pentru comunitatea de la poalele Munților Poiana Ruscă. Totodată, viceprimarul localității, Cătălin Vasii, cu care Virgil Ciocea face echipă, a venit și el alături de social-democrați, cei doi dorindu-și să colaboreze în continuare”, a spus liderul PSD Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.