Daruri Pascale – concert caritabil la Timișoara cu Aura Twarowska, Sorina Munteanu...

Daruri Pascale – concert caritabil la Timișoara cu Aura Twarowska, Sorina Munteanu și alți maeștri ai scenei muzicale

0
DISTRIBUIȚI
Aura Twarowska va susține un recital în cadrul concertului caritabil

În data de 23 aprilie, la ora 17, în Aula Magna „Iulian Drăcea” a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I ” din Timișoara, va avea loc Concertul Caritabil „Daruri Pascale”. Concertul este dedicat lui Mihai, un băiețel de 2 ani cu probleme de dezvoltare, întârziere globală și elemente autiste. Mihai are nevoie de tratament și terapie pentru a avea șansa unei vieți normale (prelogopedie, terapie de recuperare și Kinetoterapie). Mama lui Mihai este cadru didactic, în concediu îngrijire copil, prelungit fără plată. Sunt doar ei doi în lupta pentru o viață normală, sănătoasă și decentă. Având în vedere costurile terapiilor și tratamentelor necesare lui Mihai, alături de costurile traiului zilnic, au nevoie de sprijinul tuturor oamenilor de bine din comunitatea noastră.

Pe scenă vor evolua maeștri ai scenei muzicale internaționale vocale și instrumentale precum Aura Twarowska, Sorina Munteanu, Daniel Zah, Lucian și Maria Virginia Onița, Rodica Pîslari Canțâr, Iulia Oros, Alexandru Crețescu, Silviana Cârdu, artiști instrumentiști și profesori la Liceul de Arte Ion Vidu, Corul Akademika Banat al USVT, Corul DGPLT, Corul Universității Politehnica Timișoara, Corul Avocaților din Baroul Timiș.

Aura Twarowska s-a născut la Lugoj, și s-a dedicat vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani în orașul natal, iar după absolvirea liceului a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București. A debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007. Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa. Ca solistă angajată a acestei instituții a cântat până în prezent aproximativ 400 de spectacole. Este decorată de către Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, Cavaler al Artelor (în grad de ofițer). În 2004 a primit Premiul Pro Cultura al Prefecturii Județului Timiș pentru merite deosebite în promovarea culturii timișene și în 2009 Premiul Josif Constantin Drăgan oferit de Primăria Municipiului Lugoj, pentru excelență culturală. Este Director Artistic al Concursului International de Canto „Sabin V. Drăgoi” Timișoara. În anul 2016 a inițiat în municipiul Lugoj Festivalul International „Lugoj Classic” manifestare devenită deja tradițională în peisajul cultural local.


În anul 2017 Consiliul Local al Municipiului Lugoj conferă mezzosopranei Aura Twarowska titlul de „Cetățean de Onoare”. Din 2018 este Membru Corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte și Știință, iar din 2021 este membru în consiliul de Directori al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Silvia Sorina Munteanu este una dintre cele mai titrate cântărețe ale țării cu o importantă carieră internațională (a cântat în peste 40 de state), fiind absolventă a Facultății de Muzică din Timișoara secția Canto, având și un Masterat in Stilistică interpretativă obținut la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, unde și-a dat și doctoratul. Și-a început cariera ca solistă a Operei Române din Cluj Napoca ca mezzosoprană, susținând roluri de mare dificultate ca Santuzza din Cavalleria rusticana de P.Mascagni, Carmen din Carmen de G.Bizet, Rosina din Bărbierul din Sevilla de G.Rossini sau Dorabella din Cosi fan tutte de W.A.Mozart, chiar de la începutul carierei sale. Devine ulterior prim solistă a Operei timișorene, de data aceasta abordând repertoriul de sopran dramatic după care este angajată ca prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti. Datorită pasiunii sale pentru pedagogia vocală, Silvia Sorina Munteanu a devenit în momentul de față unul dintre maeștrii cei mai căutați atât la nivel național cât si pe plan internațional, fiind de asemenea frecvent invitată in juriile unor concursuri importante. În prezent este prim solistă a Operei Naționale București și conferențiar universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Concertul Caritabil „Daruri Pascale” este organizat de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I ” în parteneriat cu Clubul Moto Doomstriker LEMC România / Chapter-ul Banat și în colaborare cu Liceul de Artă „Ion Vidu”, Universitatea Politehnica Timișoara, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara și Asociația HelpTrend. Întrarea este libera, vor exista urne la întrările în sală, în care se vor putea face donații pentru Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.