Hiturile lui Toto Cutugno au răsunat la Timișoara în cadrul concertului omagiu...

Hiturile lui Toto Cutugno au răsunat la Timișoara în cadrul concertului omagiu susținut de L’Italiano Orchestra (video)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Seara de luni a adus în premieră la Timișoara un inedit concert – omagiu susținut de „L’Italiano Orchestra”, singurul tribut oficial recunoscut de familia artistului Toto Cutugno, care a scris istoria muzicii italiene și care s-a stins din viață în vara anului trecut.

Sub conducerea lui Gianluca Fiorentino , muzicianul care a avut privilegiul de a colabora și susține concerte cu Toto și care are un timbru vocal foarte asemănător, rând pe rând la M2 Event Venue au răsunat câteva din cele mai cunoscute șlagăre ale celebrului Italian, iar șarmul evenimentului a fost asigurat și de orchestra alcătuită din șapte muzicieni. Orchestra italiană care o include și pe fiica vocalistului, Viola Fiorentini, a fost creată pentru a omagia, într-un mod rafinat și elegant, cele mai frumoase melodii ale lui Toto Cutugno, iar acest fapt a fost savurat din plin de spectatorii și în Timișoara. Publicul a avut parte atât de melodiil interpretate de Toto Cutugno cât și de unele pe care le-a scris și produs pentru alți mari artiști ai muzicii, cum ar fi Adriano Celentano sau Dalida, iar poveștile rostite între melodii de membrii orchestrei au colorat această seară italiană.

„Am fost primiți cu mare căldură în România. Știam că oamenii de aici au o mare dragoste pentru muzica italiană. Mai ales pentru artiști ca Toto Cutugno, Richi e Poveri sau AlBano. Sunt mulți artiști italieni, care sunt la fel de iubiți  în România ca și în Italia. Și acest fapt ne umple de bucurie. Povestim între cântece pentru că ne dorim să transmitem emoții publicului. Uneori spunem și versuri din piesa care urmează tocmai pentru ca oamenii de la concert să se familiarizeze cu textul cântecului. Muzica lui Toto Cutugno sfidează timpul. Asta o spune și în una din piesele lui. Muzica lui e nemuritoare. Muzica italiană din vremurile noastre urmează moda timpului iar casele de discuri urmăresc doar profit. Muzica asta comercială din zilele noastre este valabilă pentru puțin timp. Pe când muzica lui Toto Cutugno se transmite din generație în generație. Ne-am bucurat de primirea de care am avut parte și de atmosfera create de publicul din România”, ne-au declarat membrii L’Italiano Orchestra.

Următoarele concerte susținute de membrii L’Italiano Orchestra în țara noastră vor avea loc la Sibiu – Oldies Pub (22 mai) și București – Sala Luceafărul (25 mai).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.