Reunire cu noi speranțe la Politehnica Timișoara. Transferurile, așteptate până în toamnă:...

Reunire cu noi speranțe la Politehnica Timișoara. Transferurile, așteptate până în toamnă: „Este prematur”

0
DISTRIBUIȚI

Echipa de fotbal Poli Timișoara s-a reunit luni seara pentru noul sezon, care va fi tot la nivelul Ligii 3. De această dată gândurile alb-violeților sunt clar la promovarea în Liga 2, dar deocamdată mutările spectaculoase se lasă așteptate. Clubul e încă în procesul de trecere pe noua societate în care vor fi asociate și autoritățile locale și județene iar deocamdată nu beneficiază și de bugetul care ar veni prin această colaborare.

La reunire au fost prezenți 32 de jucători, majoritatea noutăților sunt reprezentate de jucători tineri, care vor fi testați, dar și jucători de la cluburi din zonă. Printre ei Cristian Bocșan (Reșița), Andrei Gavrilă (Viitorul Arad) sau Denis Bud (CSC Peciu Nou). Foarte probabil numărul jucătorilor plecați e cinci: Radu Ciurel a semnat deja cu CSC Dumbrăvița, fratele geamăn David Ciurel își caută echipă la nivel superior, Alex Nagy va reveni probabil în zona de nord-vest a țării, în timp ce Alex Militaru și Bogdan Istratie au fost deocamdată păstrați de Poli Iași, clubul de la care erau împrumutați pe Bega.

Primul antrenament a avut loc la baza sportivă „Adrian Stoicov”. Iar deși a fost prezent și el, Victor Prună nu s-a putut antrena, fiind în revenire după o nouă accidentare suferită în debutul semifinalelor barajului de la finele primăverii.

„Ne bucurăm că ne-am reunit într-un final, deși nu am fost foarte mult timp în vacanță, patru-cinci săptămâni. Suntem bucuroși că astăzi suntem la teren și că putem să avem atâția jucători la teren și ne bucură acest lucru pentru că arată că lumea vrea să vină să facă parte din lotul nostru, ceea ce e un lucru bun. Ne dorim, vă dați seama, anul trecut practic ne-a făcut pe noi să vrem mai mult de la noi, pentru că în același timp anul trecut am plecat cu un obiectiv la drum și am ajuns totuși la finalul sezonului să jucăm o finală de promovare. E clar că anul ăsta nu trebuie să ne impună nimeni lucrul ăsta, însă ne dorim noi să depășim ce am făcut anul trecut, performanța de anul trecut și asta implicit înseamnă a merge într-o ligă superioară. Dacă reușim acest lucru, suntem foarte bucuroși și mândri de această performanță. 

Este prematur să putem să vorbim despre o formă a lotului. Pentru că astăzi avem 33 de jucători. Cu siguranță zilele următoare vor mai apărea și alții. În săptămânile ce urmează cu siguranță o să rulăm un număr destul de mare de jucători pentru că într-un final trebuie să găsim jucătorii potriviți care să facă ceea ce noi ne dorim în acest sezon pe teren și în afara lui… De abia ce i-am văzut pe unii, nu îi cunosc, pe unii acum i-am văzut prima oară. Știu doar că avem 21 din cei 33 care sunt jucătorii noștri de anul trecut. Știu ce pot și au au muncit anul trecut pentru a ajunge unde am ajuns cu echipa și cred că o mare parte din ei vor fi în prima etapă pe teren, adică mi-e foarte greu să cred că o să putem sau o să introducem în teren șapte jucători noi față de anul trecut și nici nu cred că ar trebui acest lucru, pentru că ar strica poate puțin din ce am făcut anul trecut și ar fi foarte greu să reușim din nou să creăm o coeziune de grup … Și atunci cred că vor fi destul de puțini care se vor alătura grupului în sine”, a spus, printre altele, Cristian Gălan, antrenorul principal al Politehnicii.


„Acum nucleul de bază de anul trecut s-a păstrat al echipei. E vorba și de a consolida relațiile de joc, de a menține ce s-a muncit bine în anul trecut și bineînțeles că ne dorim întăriri pe anumite posturi. Discutăm în permanență despre ce jucători pot să aducă plus valoare. Nu să aducem jucători doar de dragul de a aduce, ci efectiv pe anumite posturi deficitare și care să ridice randamentul echipei. Și acum s-au ofertat doi jucători din București ce n-au prins la Liga a II-a, care își doresc să vină la noi. Dar urmează să vedem zilele următoare dacă putem să-i integrăm sau nu”, a precizat Sorin Brîndescu, directorul executiv al clubului.

Lotul, consolidat abia în toamnă

„Din punct de vedere organizatoric e clar. Mergem în continuare ca Politehnica Timișoara. Singura modificare sau schimbare despre care se discută e forma juridică. Dacă până în prezent am avut SSU-ul, societate pe acțiuni și în continuare avem SSU-ul, dar în paralel am făcut o nouă organizare juridică, în care am făcut o asociere cu Consiliul Județean, Primăria și o firmă privată pentru a putea beneficia practic de un fel de fonduri și de la autoritățile locale. Primele fonduri deja sunt, nu venite, că nu sunt în cont, dar urmează, de la o serie de sponsori. Iar fondurile efective pentru organizare, o să vină în momentul în care avem deja proiectul final, adică bugetele stabilite și în funcție de lotul pe care îl vrem acum, în funcție de modul de organizare pe care îl stabilim împreună cu Sorin Brîndescu și cu Cristi Gălan. Atunci o să avem stabilit necesarul și pe necesarul acela se alocă bugetul respectiv. Nu pot să vă dictez sume, nu știu o sumă exactă acuma (n.r. 1 milion de la CJT/1 milion de la PMT vehiculate), o să fie practic necesarul nostru și nevoia noastră. 

Da, știu legea respectivă (n.r. noua lege a sportului). Am înțeles că este acum, din câte știu contestată. Dacă o să fie pe noua lege atunci n-o să mai fie probleme, bugetul se aprobă direct de către consilii Consiliul Județean sau Consiliul Local. Noi nu ne-am bazat pe acea lege, noi ne-am bazat practic pe legea 350, în care să putem obține fonduri în funcție de activitățile sportive pe care le derulăm. 

Categoric. Dacă anul trecut spuneam obiectivul pentru jucători și pentru antrenor a fost să rămânem în liga a III-a, pentru că nu știam pe ce ne bazăm, ăsta e și motivul pentru care am făcut asocierea, să promovăm în liga a II-a și nu doar să promovăm în liga a II-a, cu perspectiva să promovăm rapid și în liga întâi…

Ar trebui la sfârșitul lunii iulie sau mai exact eu aș zice undeva în 15 august să avem deja un lot cu care să putem să începem campionatul din 30, dar un lot final preconizez că o să fie undeva în luna noiembrie, pentru că o să vedem cum evoluăm în primele meciuri, dacă sunt anumite lacune în acoperirea posturilor și cred că în noiembrie o să fie un lot final cu care să putem să concurăm și în Liga 2…”, a concluzionat Simon Pescari, președintele CA al Politehnicii.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Octavian Mosoarcă, Mihai Enășescu, Paul Toma (Academia Politehnica, n. 2008), Mihai Traia (CSC Peciu Nou);

Jucători de câmp: Ștefan Miclăuș, Eduard Amariei, Aurel Vlaicu, Cosmin Huminic, Denis Tătaru, David Roșu, Denis Boariu, Dan Pureca, Fabian Marincu, Iosif L. Rotariu, David Popa, Sebastian Avramescu, Fabian Roșu, Cosmin Mihăescu, Ionuț Moș, Călin Fazekas, Dennis Krista, Andrei Gavrilă (Viitorul Arad), Denis Bud, David Jorz (ambii CSC Peciu Nou), Cristian Bocșan (CSM Reșița), Darius Șandor (mijlocaș Corvinul, n. 2005), Robert Oprea (mijlocaș ACSO Filiași, 2006), Teodor Cucolaș (fundaș Șomuz Fălticeni, 2006), Eduard Brucă (Farul, 2007), Antonio Andreica (Baia Mare, 2006), Eduard Dănilă (mijlocaș Rapid, ex-Câmpulung Muscel, 2006). Marco Lazăr a fost învoit.

Primul test al verii va fi în familie sâmbătă, 19 iulie, de la ora 10.00, pe stadionul Știința, cu Politehnica U18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.