EXCLUSIV Soția unui șef din Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prinsă copiind la...

EXCLUSIV Soția unui șef din Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prinsă copiind la titularizare UPDATE Ce spune acesta

6
DISTRIBUIȚI

scris

Două cadre didactice au fost prinse copiind ieri, la examenul de titularizare, iar unul dintre ele are legături sus-puse chiar în cadrul Inspectoratului Școlar Timiș. Linda Elena Sima, soţia inspectorului şcolar adjunct din cadrul ISJ Timiş, Aurelian Sima, este unul dintre cei doi dascăli care au încercat să copieze, ieri, la proba scrisă a examenului de titularizare. Profesoara, care este suplinitoare la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, a fost prinsă de supraveghetori în timp ce butona telefonul mobil şi a fost eliminată din sala de examinare. Întrebat ce părere are că soţia unuia dintre cei trei inspectori şcolari adjuncţi din cadrul ISJ Timiş a încercat să fraudeze examenul de titularizare, inspectorul școlar general Cornel Petroman a spus că “e problema lor în familie dacă soția a copiat, eu nu mă bag în familia nimănui”.  Petroman a ținut însă să precizeze că reprezentanții Comisiei de examinare și-au făcut treaba ca la carte.


“Comisia de Examinare a apelat la procedura standard în cazul cadrului didactic. A avut o atitudine corectă, nu diferențiată, au tratat-o ca pe un cadru didactic oarecare, nu ca pe soția unui inspector școlar”, a declarat Petroman, pentru PRESSALERT.ro. Inspectorul a mai spus că, potrivit legii, Sima nu va mai avea voie să predea timp de un an.

Linda Elena Sima încearcă pentru a doua oară să devină profesor titular. Soţia inspectorului şcolar adjunct Aurelian Sima s-a mai înscris la examenul de titularizare în anul 2011, dar nu s-a mai prezentat la concurs, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. În acest an, dascălul a susţinut proba scrisă la disciplina Economic, Administrativ, Poştă la centrul de examen Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timişoara. Linda Elena Sima are o vechime în învăţământ de patru ani şi a promovat examenul de Definitivat cu nota 8,75. Aurelian Sima nu a putut fi contactat ca să-şi exprime punctul de vedere.

UPDATE Inspectorul şcolae general adjunct Aurelian Sima a explicat pentru PRESSALERT.ro că „soția mea este însărcinată în opt luni şi orice fel de presiune poate să aibă influenţe asupa ei. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Telefonul era în geantă şi geanta pe catedră în faţă. Nu a fost prinsă copiind.  Pentru că nu a respectat regulamentul a fost dată afară din examen şi pentru că nu a respectat regulamentul aşa trebuia să se întâmple indiferent de cine era candidatul”.

 

 

6 COMENTARII

  1. Acea nota de 8,75 la Definitivat,a fost de fapt 6,25!?!dar aceasta hoata nu are ce cauta la catedra,iar minciuna cu geanta pe catedra e de tot cacatul,pe camere se vede altceva,cum se intra la pagina cu copiute,domnule inspector Sima!!!

  2. „Soţia mea este însărcinată în opt luni, iar stresul declanşat de un astfel de examen a fost foarte mare. Nu vrem să avem anumite neplăceri în această perioadă. Precizez că nu a avut asupra sa telefonul mobil, ci într-o borsetă pe care a predat-o supraveghetorului din sala de examen, deci borseta cu telefonul nu era asupra sa”-daca era in borseta domnule Sima,nu era problema,demisia mincinosule!!!

  3. Este incredibil ! Poate crede cineva ca dl general adj. Sima este inafara problemei ? Mai mare rusine nu am mai auzit. Sima nu se simte ? Dl. Petroman sa nu faca pe naivul…Bravo asistentilor ca s-au tinut tare si au facut ceea ce trebuia facut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.