Soluția primăriei la problema câinilor fără stăpân până trece legea eutanasierii: îi...

Soluția primăriei la problema câinilor fără stăpân până trece legea eutanasierii: îi sterilizează pe cei cu stăpân

0
DISTRIBUIȚI

 caine_agresiv

Alba-neagra cu legea eutanasierii câinilor fără stăpân în forurile decizionale dă peste cap activitatea autorităților locale, care, după ce că nu s-au prea grăbit niciodată să rezolve problema maidanezilor,  acum nu știu nici atât încotro să o apuce.

Legea care stabileşte eutanasierea câinilor vagabonzi în termen de 14 zile de la capturarea de pe străzi, în cazul în care aceştia nu sunt adoptaţi a fost contestată la Curtea Constituţională. Având în vedere că până la promulgarea actului de către preşedinte mai sunt câţiva paşi, autorităile locale sunt nevoite să pună în aplicare vechile hotărâri de consiliu local pentru a gestiona problema maidanezilor.


Deşi s-a arătat un adept al sterilizării ca metodă de reducere a numărului câinilor vagabonzi, edilul şef Nicolae Robu a declarat săptămâna trecută că va pune şi el în aplicare legea dată de Parlament , dar a dat asigurări că animalele nu vor fi ucise cu cruzime.  Astăzi, Robu a oferit noi date despre situaţia maidanezilor din Timişoara. Mai exact, din 15 septembrie municipalitatea are dreptul de a aplica sancţiuni tuturor proprietarilor de câini maidanezi care nu şi-au sterilizat animalele, după cum stabilea o hotârâre de consiliu adoptată anul acesta. Robu a comentat că în curând se vor constitui echipe care vor merge din casă în casă pentru a face un nou recensământ al populaţiei canine. Cei care sunt prinşi că nu şi-au sterilizat câinii vor fi mai întâi mustraţi şi vor fi păsuiţi cel mult două zile, timp în care trebuie să ajungă la un cabinet veterinar. Dacă nici după două zile procesul de sterilizare nu are loc, primarul spune că se va trece la amenzi substanţiale. “Între timp, până la clarificarea procedurilor privind gestionarea maidanezilor, primăria continuă procesul de sterilizare”, a mai completat primarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.