Cine a recunoscut acuzațiile DNA dintre inculpaţii lotului „şpagă pentru primarii PD-L”...

Cine a recunoscut acuzațiile DNA dintre inculpaţii lotului „şpagă pentru primarii PD-L” UPDATE Decizia instanţei

0
DISTRIBUIȚI

Scene demne de o comedie amară la Tribunalul Caraş Severin unde s-a judecat primul termen pe fond în dosarul de corupţie în care DNA i-a trimis în judecată pe foştii primari pedeliști din Oțelu Roșu și Socol – Iancu Simion Simi și Ghiță Valentin – șeful APIA Caraș Severin, Romică Anculia,  și  omul de afaceri Jurj  Tudor. Eliberat pe cauţiune de Curtea de Apel Timişoara, Iancu Simion a încercat să le facă viaţa mai uşoară celor doi primari rămaşi arestaţi – s-a dus glonţ către boxa acuzaţilor cu două sticle de apă minerală rece. Agenţii de la Penitenciarul Timişoara l-au împiedicat să dea sticlele, cerându-i să-şi ia şi sticlele lăsate pe jos. Cum judecătorul care are repartizată cauza este în concediu, dosarul a fost preluat de judecătorul Robert Bârsescu. Magistratul a uimit întreaga sală cu neştiinţa sa în procedura penală, întrebându-i pe inculpaţi dacă vor să dea declaraţii. În primă fază, a intervenit avocatul lui Jurj, care a anunţat că al său client vrea să-şi recunoască faptele aşa cum au fost reţinute de procurorul DNA pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Judecătorul a luat act de solicitare, după care a vrut să-l audieze ca inculpat pe fostul primar din Oţelu Roşu.


A intervenit avocatul lui Simi care i-a atras atenţia că, în conformitate cu procedura, Jurj ar trebui audiat înainte de a se citi rechizitoriul şi de a se trece la audierea celorlalţi inculpaţi. „Aveţi dreptate”, a exclamat judecătorul în faţa audienţei uimite. După ce Jurj a recunoscut acuzaţiile, instanţa a decis amânarea pronunţării în cazul său pentru termenul următor când va reveni judecătorul titular al cauzei.

Apoi s-au discutat solicitările lui Ghiţă Valentin şi a lui Romică Anculia de eliberare provizorie pe cauţiune, după ce aceştia au făcut dovadă că au depus câte 50.000 lei ca garanţie. Apărătorul lui Anculia a invocat pe lângă „pregătirea profesională deosebită a acestuia” şi faptul că ” distinsul magistrat Dolcu Lucian (procurorul care a instrumentat dosarul, n.a.) a afirmat în instanţă că nu este echitabil să nu existe o egalitate de tratament. Iancu Simion este liber”. În replică, procurorul DNA a solicitat respingerea liberării provizorii a celor doi pe motiv că ” se bucură în continuare de o influenţă foarte mare în această zonă, dovadă că sala este plină. Vreau să vă spun că la nivelul Curţii de Apel Timişoara există disensiuni pe tema punerii în libertate a lui Iancu Simion pentru că doar cu câteva zile înainte aceeaşi instanţă a dispus prelungirea mandatului de arestare. Soluţia CAT în acest caz cred a fost una accidentală şi consider că este oportun ca inculpaţii să rămână în arest pentru că nu au fost nici măcar audiaţi”. Anculia şi Ghiţă au solicitat să fie lăsaţi în libertate. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE Tribunalul Caraş Severin a respins liberarea provizorie a celor doi pe cauţiune, aceştia putând să facă recursc care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.