EXCLUSIV Firmele controlate de Florin Măran, contracte triplate cu Consiliul Judeţean Timiş...

EXCLUSIV Firmele controlate de Florin Măran, contracte triplate cu Consiliul Judeţean Timiş în anul când la butoane a ajuns naşul Titu Bojin

20
DISTRIBUIȚI

titu bojin psd 1 p

Venirea pesedistului Titu Bojin în fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș  a fost o adevărată binecuvântare pentru firmele apropiaților săi. Cel mai bine a simțit schimbarea puterii tatăl finului său, Florin Măran. Acesta pe lângă Technocer, mai controlează şi o altă firmă cu care participă la licitaţii, Dateco SRL, cu care în aparenţă nu are nici o legătură – cel care este în acte proprietar este, însă, un angajat de-al său. Măran, după cum recunoaşte chiar el,  nu a dus-o rău nici pe vremea pedeliştilor, acesta având contracte atât în Timiş, cât şi în Arad şi Caraş Severin, în patria „Ayatolah”-ului Sorin Frunzăverde, judeţ unde mai toate lucrările i-au fost atribuite prin încredinţare directă, conform unui răspuns oficial al CJ Caraş Severin.

Extrem de interesantă  este evoluţia contractelor dintre firmele controlate de Măran şi Consiliul Judeţean Timiş care de anul trecut este condus de naşul  Titu Bojin. În 2010, valoarea contractelor executate şi încasate de Technocer  a fost de 14.354.322 lei, fiind vorba de patru contracte câştigate în urma unor licitaţii deschise. În 2011, valoarea contractelor a scăzut puţin , la 15.067.272,91 lei, chiar dacă au fost mai numeroase. De data aceasta, banii s-au scos din plombări şi alte lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene şi din deszăpezire. Anul 2012 a fost cel mai bun pentru firmele lui Măran, care, după ce Bojin s-a instalat la butoanele consiliului judeţean, a reuşit să câştige cele mai importante contracte, valoarea acestora triplându-se faţă de anul anterior. Dacă până la alegerile locale au fost semnate  doar două contracte, în octombrie şi noiembrie au fost semnate nu mai puţin de şase contracte, valoarea totală pentru 2012 fiind de 51.716.066,82 lei.


Cel mai „greu” contract a fost  cel pentru reabilitarea DJ 681 A Fârdea – Traian Vuia –Mănăştur, pentru cei 14,7 kilometri de şosea plătindu-se  20.686.209,32 lei, în timp ce pentru cei 11,66 kilometri de drum judeţean dintre Lugoj şi Ohaba Forgaci  urmând să se plătească asocierii Dateco – Topavedi Constructii SRL 16.579.133,62 lei.

Interesant este faptul că firmele concurente care au participat la procesul de selecţie a cererilor de oferte nu au fost în stare niciodată să aibă toate actele în regulă, fiind descalificate, iar în joc rămânând doar Technocer sau Dateco. În cazul DJ 681 A, s-au duelat în oferte cele două firme controlate de Măran, după ce celelalte două societăţi au fost descalificate din diverse motive. Acelaşi „patent” a apărut şi în cazul reabilitării clădirii Spitalului Judeţean Timiş, unde Technocer a câştigat licitaţia cu cea mai scumpă ofertă după ce celelalte firme au fost descalificate din diverse motive. Florin Măran a susţinut pentru PRESSALERT.ro că „pe vremea lui Ostaficiuc am avut mai multe contracte ca acum. Nu hotărăsc eu cine şi cum câştigă. Pot să vă spun că la ultimele 50 de licitaţii la care am participatle-am pierdut. Sunt comisii de licitaţie. Nu eu fac verificarea actelor”.

Întrebat cum îşi explică această creştere spectaculoasă a valorii contractelor încheiate de firmele lui Măran cu Consiliul Judeţean Timiş chiar în anul în care a ajuns preşedinte, pesedistul Titu Bojin a declarat „nu sunt în comisii la licitaţii. S-a putut să fie această creştere. A picat Confortul şi atunci cineva a trebuit să-i ia locul. Cu mâna pe suflet vă spun că nu am nici o treabă cu asta. M-am ferit. Pe linie de licitaţii nu m-am băgat. E treaba lui Dobra”. Vicepreşedintele consiliului judeţean, Călin Dobra, nu a ştiut mai nimic când a fost întrebat de contractele firmelor lui Măran”nu ştiu. Trebuie să verific dacă vorbiţi de ascensiune. Instituţia care se ocupă de licitaţii are personalitate juridică”. De un singur lucru a fost, însă, extrem de sigur Dobra „n-are nicio legătură cu preşedintele Bojin”.

 

20 COMENTARII

  1. In sfarsit vede si „poporul pesedist” din Timis cine l-a pus pe pigmenul Dobra in functie: Maran si Bojin. Toti trei vor lua in curand drumul lung al DNA. Succes, Caline!

  2. Dateco si tehnocer sunt bagate la greu la CRPDRP Timis. Intrebati-l pe Bojin cum de l-a lipit pe Maran? Sau a fost tot prostul ala de Dobra? Mare mincinos mai esti Bojine. Asta ti-e sfarsitul…

  3. Oamenii din judet sunt multumiti ca au drumuri, ca banii au inceput sa vina spre acest judet iar Bojin stie sa asculte problemele tuturor! Restul, fini, nasi, prieteni sunt rautati ale unor oameni care nu stiu altceva decat sa critice! Trist…

  4. Auzi Victoria, unde scrie ca oamenii din judet sunt multumiti? Pe ce site ai vazut tu ca banii au inceput sa vina spre Timis? Nu-i mai simplu sa te informezi decat sa aberezi? Zau!
    Dupa un an de mandat la CJT Bojin poate sa spuna un singur lucru si anume ca realizarile sale sunt egale cu realizarile Tehnocer si Dateco! Atat si nimic mai mult. Trist, vorba ta…

  5. Este asa de usor sa improscati cu noroi, daca va este greu sa vedeti si sa intelegeti lucrurile bune ale unei guvernari locale macar aveti putina decenta.am avut ocazia sal cunosc pe tanarul vicepresedinte Dobra,un om deosebit care pentru fiecare om,prieten are timp diponibil si chiar se implica in viata judetului.nu fiti ofticosi ca pe timpul lui Ostaficiuc ne dadeam in toate gropile intre Lugoj si Buzias…..si ne italneam foarte des la atelierele auto servisuri.

  6. Victoria are dreptate, oamenii, indiferent de statutul social, isi gasesc rezolvarea problemelor la usa domnului Bojin, acesta stie sa asculte si nu a uitat de unde a plecat, ceea ce noi, banatenii adevarati, pretuim! Felicitari domnule Bojin, nu va lasati doborat de asemenea rautati!

  7. Manca-l-ar tata pe Bojin ce faţă de porcuşor tâmp şi hoţ are. Prostu dacă n-are şcoală crede că dacă stă la catedrală în faţă pe cele două jilţuri ce onoare pe el.. Un parvenit, exponent al sublimei elite PSD…

  8. Pentru Tavi si dragan: Mai baieti nu mai comentati ca proasta in targ pe forumuri. Mai bine ii spuneti lui Dobra Calin sa aiba grija cand semneaza si mai ales sa lase chefurile cu lautari si parasute si sa mearga devreme acasa la Lugoj! Si tu Tavi, se vede ca esti din Lugoj pentru ca esti la fel de semianalfabet ca si Dobra pe care il aperi. Si acum una de la Joker: bai Caline spune-le la baietii aia cu care te-ai incurcat cand ai negociat procentul de paraindarat sa nu mai vorbeasca pe la colturi ca o sa apara si inregistrari cu tine si nu e bine, nu e bine deloc!

  9. Cat a dat Ghita ca sa scoti articolul cu cheful care l-a tras saptamana trecuta impreuna cu interlopii de pe colegiul 10 si sa bagi articolul cu Bojin?

  10. Tupeu si nesimtire la maxim nici in cot nu i doare de restul .O sa se scurga tone de bani de la bojin catre maran si dobra bani publici . S au pus pe treaba .

  11. Domnule Bojin, nu va lasati demoralizat de tot felul de rautaciosi, fie ca sunt ei adversari politici sau colegi! Faceti treaba buna pe care ati dovedit si pana acum! Trist e faptul ca nu sunteti lasat in pace sa faceti treaba linistit, dar vorba aceea, astia ii avem, cu astia defilam! Bafta, domnule Bojin!

  12. Bojine ai ramas la fel de mincinos ca si pe vremea cand erai primar de Remetea. Sper ca iti mai aduci aminte cand ai legat o butelie la un aragaz si i-ai prezentat presedintelui Ion Iliescu cum ai introdus tu gazul in comuna noastra? Despre banii care i-ai strans de la noi nu mai spun nimic ca toata lumea stie unde sunt

  13. Versiune numai text
    Acesta este conţinutul din memoria cache de la Google pentru http://www.timpolis.ro/print.php?id=8678. Este
    un instantaneu al paginii, aşa cum arăta ea în 8 Dec 2013 03:12:28 GMT. Este posibil ca pagina curentă să
    se fi modificat între timp. Aflaţi mai multe
    Sfat: pentru a găsi rapid termenul dvs. de căutare pe această pagină, apăsaţi pe Ctrl+F sau ⌘-F (Mac) şi
    utilizaţi bara de căutare.
    Cum era sa ajunga Stana Izbasa absolventa de Drept fara o
    zi de cursuri
    Procurorii sectiei Timisoara a Parchetului National Anticoruptie au retinut, miercuri, doi angajati ai
    Fundatiei Romane pentru Tineret „Dacia” din Baile Herculane, acuzati de luare de mita, fals material in
    inscrisuri oficiale si fals intelectual. Nu este prima oara cand reprezentantii acestei institutii sunt in
    atentia P.N.A., presedintele fundatiei, Ilie Iocsa, fiind prins in flain urma cu mai multe luni, in timp ce
    primea mita 1500 de dolari si, ulterior, trimis in judecata. Secretara Facultatii de Drept de la Baile
    Herculane, Jurchescu Maria, de 46 de ani, a fost rugata, in februarie 2002, de juristul fundatiei,
    Ghinea Vergiliu, de 49 de ani, sa intocmeasca documentele din care sa reiasa ca vestita cantareata
    Stana Izbasa si Maran Florin au urmat cursurile acestei institutii de invatamant. La randul sau, Ghinea
    a fost rugat de alti doi intermediari, care sunt si ei cercetati penal de P.N.A. Pentru serviciile lor, cei doi
    angajati de la Herculane au primit 7.000 de dolari. Beneficiarii documentelor masluite s-au dus sa
    sustina examenul de licenta la Universitatea „Nicolae Titulescu” din Craiova si chiar s-au prezentat la
    examenul scris. Intre timp, reprezentantii facultatii craiovene de drept au observat ca actele prezentate
    de cei doi sunt in neregula, iar Izbasa si Maran nu s-au mai dus sa sustina si examenul oral. Cei doi au
    scapat de acuzatia de dare de mita deoarece s-au autodenuntat in fata politistilor, insa vor fi cercetati
    de procurorii P.N.A. pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la fals si uz de fals. Jurchescu
    Maria si Maran Florin urmeaza sa fie prezentati, joi, Tribunalului Timis cu propunere de arestare
    preventiva.

  14. Dar nimeni nu verifica cum s-au construit cabanele de la lacul Surduc și cum peste noapte a apărut asfalt la cabana lui Bojin,Sipos,Ciocarlie…etc. de unde atâția bani??? Cum a adus Bojin lacul Surduc la el la cabana cu 3 Excavatoare care au lucrat câteva săptămâni nonstop??? De unde acei bani???? Și primarii….primarul din Traian vuia cu deputat în stânga și Bojin în dreapta face legea…lacul Surduc cercul de foc al Pacificului…nimeni nu îndrăznește nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.