Pedeliștii acuză că firma preşedintelui Titu Bojin este implicată în proiecte finanţate...

Pedeliștii acuză că firma preşedintelui Titu Bojin este implicată în proiecte finanţate de Consiliul Judeţean Timiş

2
DISTRIBUIȚI

titu bojin congres

Consiliul Judeţean Timiş ar fi alocat bani pentru executarea a două lucrări în Lugoj, efectuate de firma Lugomet deţinută de preşedintele  instituţiei, Titu Bojin. Informaţia a fost făcută publică astăzi de consilerul judeţean PDL Marius Martinescu care a declarat că la următoarea rectificare de buget va propune alocarea unei sume mai mari pentru  finalizarea unor lucrări de reabilitare a alimentării cu apă, modernizarea staţiei de epurare. Pedeliștii spun că trebuie încheiat acest proiect după șase ani în care nu au reușit să-l finalizeze. „Este clar că doar criza de bani împiedică finalizarea acestor lucrări”, spune Martinescu. Acesta a atenţionat că nu doreşte ca banii alocaţi pentru Lugoj să meargă pentru finalizarea pasarelei pietonale şi pentru realizarea unei pieţe agro-alimentare, lucrări pe care le execută firma Lugomet, unde Bojin este patron. Cât despre incompatibilitatea dintre funcţia de preşedinte al CJT şi patron al unei forme care primeşte bani tot la CJT ca să facă o lucrare de investiţii, Martinescu spune că „nu am făcut nicio sesizare” pentru că aşteaptă să adune mai multe date.

În perioada în care era director la Apele Române „Banat”, în perioada guvernării pedeliste, pesedistul Bojin a recunoscut că firmele familiei sale au avut contracte cu societăţile care au câştigat lucrări de la instituţia pe care o conducea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, i-a interesat și pe inspectorii de integritate ai ANI pentru că nu ar putea să justifice aproximativ 365.000 de lei şi 40.000 de euro.


Potrivit declaraţiilor sale de avere, Bojin a împrumutat de două ori firma Remodet TMB, la care soţia sa este acţionară, în 2010 şi 2011, iar în declaraţia de avere din 2012 este menţionat un împrumut de aproape 200.000 de lei, fără ca destinatarul acestuia să fie precizat. În plus, a mai împrumutat şi două persoane fizice, cu câte 20.000 de euro, spun surse judiciare.

Pe de altă parte, asupra lui planează și acuzația de incompatibilitatea, deoarece în perioada 2008-2012, când a fost consilier judeţean, a menţionat în declaraţiile de avere şi funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat. În această funcţie a fost susţinut să rămână de către liderul PD-L Constantin Ostaficiuc, cel care controla judeţul şi care la rândul său a fost găsit în conflict de interese de către ANI în afacerea Ornella Design, unde şi Bojin a votat pentru firma familiei Ostaficiuc.

2 COMENTARII

  1. Martinescu, penibil ca de obicei, a fost umilit la Lugoj, nu il mai saluta nimeni pe strada, iar acum vorbeste de la judet? Sa isi vada de batranetea lui si sa ne lase

  2. Marius, de ce nu povestesti tu mai bine cum ti-ai lasat nevasta si copilul pentru secretara? Nu te mai baga nimeni in seama si simti nevoia sa te afirmi cumva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.